Liverpool kan casha in mer på Awoniyi

Bild till nyheten Liverpool kan casha in mer på Awoniyi
Redan 2015 hämtade Liverpool anfallaren Taiwo Awoniyi från Imperial Soccer Academy i Nigeria. Det tog dock fram till förra sommaren innan Awoniyi ens fick arbetstillstånd i England och då såldes han istället till Union Berlin. Där har det dock blivit succé och nu kan det ge klirr i Liverpools kassa.

Awoniyi var bara 18 år när han hämtades till Liverpool och det blev aldrig en enda a-lagsmatch med laget. Istället blev det utlåningar till Frankfurt, NEC Nijmegen, Mouscron (två gånger), Gent, Mainz och Union Berlin.

I somras blev också övergången permanent till just Union Berlin och där har succén varit omedelbar. 

Värvningen kostade Berlinklubben 6,5 miljoner pund i somras och Awoniyi har levererat hela 16 mål på 35 matcher. Han har också etablerat sig i den nigerianska landslagstruppen och spelade bland annat i Afrikanska Mästerskapen i vintras.

Liverpools nya transferpolicy innebär att man alltid inkluderar vidareförsäljningsklausuler på spelare som Awoniyi och efter succéstarten i Bundesliga kan det blir kassaklirr redan i sommar igen för Liverpool. 

Enligt Neil Jones på Goal.com är både Newcastle, West Ham och Southampton intresserade av 24-åringen och det spekuleras i en övergångssumma omkring 25 miljoner pund. 

Jones menar att Liverpool har 10% på en eventuell vidareförsäljning och skulle i så fall casha in 2,5 miljoner pund ytterligare vid ett sådant scenario. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer