​– Kommer vara en fantastisk månad

Bild till nyheten ​– Kommer vara en fantastisk månad
Thiago har upplevt det mesta under sin glimrande karriär, men det som väntar för Liverpool i april är någonting han beskriver som väldigt sällsynt.

För Liverpool är april en mycket avgörande månad med åtta matcher spridda över tre turneringar. De har redan säkrat Ligacuptiteln och går nu för titeln i Premier League, Champions League och FA-cupen.

Thiago har under sin tid i FC Barcelona och Bayern München varit en del av många slutspurter av säsonger där mycket står på spel, men få månader har innehållit lika många viktiga matcher som den som står för dörren.

– För några dagar sedan pratade jag med några vänner om det och jag har nog aldrig, under mina år inom fotbollen, varit med om en lika spännande månad med viktiga matcher var tredje dag. Det kommer att bli fantastiskt, säger han till Liverpoolfc.com.

– Det är inte den mest spännande månaden i min karriär men det är helt klart där uppe eftersom man möter de allra bästa lagen i de bästa turneringarna, det är som finaler hela tiden.

– Det känns som VM eller EM där varje match är en final. Vi har bara ett mål och vi alla vet vad vi vill.

Mittfältaren är tillbaka på träningsanläggningen i Kirkby efter några dagars ledigt under landslagsuppehållet.

– Man kan aldrig koppla bort helt från fotbollen eftersom det är ens liv, men man kan vila vilket är skönt med tanke på intensiteten i Premier League. Champions League är väldigt intensivt med tanke på alla känslor som är inblandande, så det var skönt med en veckas ledigt där man kunde ladda batterierna för att vara redo inför de fantastiska månaderna vi har framför oss.

– Vi är som barn, vi saknar att spela fotboll och tävla och även vara här tillsammans med alla i laget.

– Vi är redo för alla utmaningar som väntar och vi kommer att fokusera på en match i taget. Det är så det alltid är, det enda vi kan ha i huvudet nu är Watford.

Thiago känner att segern i Ligacupfinalen har stärkt självförtroendet i truppen inför det som komma skall.

– Ja, jag tror att Ligacuptiteln gav oss ett starkare självförtroende än innan. Det stod mycket på spel i finalen, men vi vann och grabbarna var otroligt glada och nöjda med insatsen, med hur vi genomförde hela turneringen. Det är viktigt att komma in i den här delen av säsongen och vara redo för de finaler som väntar.

– Det är viktigt för oss på den här nivån, i den här klubben, att vi har chansen att vinna så många titlar som möjligt, vi är väldigt glada över den positionen vi befinner oss i.

På lördag väntar en hemmamatch mot Watford och i den pågående jakten på Manchester City finns inga utrymmen för poängtapp.

– Det är en Premier League-match, det kommer att bli intensivt. Det kommer att bli en kamp. Men vi har hemmaplan och publiken i ryggen, vi spelare är fokuserade på uppgiften som är att utmana om Premier League-titeln.

Skulle Liverpool vinna mot Watford tar de sig förbi Manchester City i tabellen, om än för en kort stund då det ljusblåa Manchester-laget möter Burnley strax därefter. Thiago tror dock inte att titelracet skulle förändras särskilt mycket om de tog sig förbi.

– Nej, jag tror inte det. Jag tror inte att det skulle vara en boost för oss att se oss före City innan de spelar.Vi är inne i en period där varje trepoängare är superviktig och vi är glada över att vi har satt oss i den position vi är i nu där det är upp till oss själva.

Spanjoren hoppas på ett starkt stöd från Anfieldpubliken i vad som är den första hemmamatchen på en knapp månad.

– Anfield är väldigt speciellt tack vare publiken, tack vare the Kop, folket som är involverade i våra matcher. Även om det var en månad sedan sist känns det som att det gått längre tid, förra matchen var en kvällsmatch och det var inte så många barn på plats. För oss ger det extra energi att se barn vara på plats eftersom vi själva har varit i deras position. Mixen är viktig för oss, så avspark 13:30 (svensk tid) kommer vara bra för oss.


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer