Robertson redo för spel

Bild till nyheten Robertson redo för spel
Andy Robertson har tillfrisknat och är aktuell för spel i Skottlands träningslandskamp mot Österrike.

Vänsterbacken var inte en del av truppen när Liverpool besegrade Nottingham Forest i FA-cupen i vad som var den sista matchen innan det pågående landslagsuppehållet.

Anledningen till frånvaron var att han smittats av Covid-19, något som innebar att han även missade Skottlands match mot Polen i torsdags.

Nu är han dock kvitt viruset och redo för spel igen. På tisdag ska Skottland spela en träningslandskamp mot Österrike.

– Jag känner mig redo. Jag mår mycket bättre än vad jag gjorde förra veckan och är glad över att kunna vara tillbaka med landslaget igen, sa Robertson på en presskonferens under måndagen.

– Jag anslöt till truppen i fredags och har tränat under helgen, så jag har gjort flera träningar. Jag ser fram emot att spela match imorgon. Managern får bestämma hur länge jag ska spela, vi får se vad som händer.

För Robertson var det en självklarhet att ansluta till truppen även om det endast rör sig om en träningsmatch.

– Jag älskar att spela matcher. Jag gillar inte att sitta hemma om jag inte måste. Jag är frisk och skadefri, jag ser fram emot matchen. Jag älskar att spela för Skottland och jag är lagkapten, så jag ser fram emot att förhoppningsvis få göra ännu en landskamp imorgon. Därefter kan jag förhoppningsvis resa hem snabbt till Liverpool för att vara redo inför slutspurten av säsongen. 

Skotten fick ett godkännande av Jürgen Klopp innan han reste till samlingen.

– Självklart har vi pratat om det här. Managern i Liverpool stöttar landslagsspelarna. Han vet hur viktigt landslaget är för oss alla. Han vill att vi använder sunt förnuft, men han vet att landskamperna är viktiga för oss, precis som varje match med Liverpool är viktig för oss. Han vill att vi ska vara tillgängliga för spel i Liverpool så jag tror att han är glad över att jag bara spelar en match här istället för två. Jag kommer tillbaka utvilad till Liverpool. Det är det viktigaste för honom och för klubben.

Källa: Liverpool.no


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer