Gomez klättrar på exklusiv lista

Bild till nyheten Gomez klättrar på exklusiv lista
Efter drygt sex år och 136 matcher väntar Joe Gomez fortfarande på att få jubla över sitt första mål i Liverpooltröjan. Men mittbacken är långt ifrån ensam i den exklusiva skara spelare som aldrig lyckats näta för klubben. Här hittar du topplistan.

Spelarna som gått mållösa från minst 100 matcher för Liverpool FC:

7. Willie Steel, 1931-1934

Matcher utan mål: 128


Skotsk högerback som bara missade fyra ligamatcher på drygt tre år. Släpptes sedan vidare till Birmingham där han heller aldrig lyckades hitta nätmaskorna. 

Efter tio år som manager hemma i Skottland lämnade Steel fotbollen helt och hållet och avled 1990, 82 år gammal.

6. Jim Harley, 1935-1948

Matcher utan mål: 131


Hårdför skotte som kunde spela på båda ytterbackspositionerna. Trots att han tillhörde klubben i 14 år så lyckades han bara göra tre matcher fler än landsmannen Steel. 

Andra världskrigets utbrott kom förstås emellan, men Harley hann vara med att vinna ligamästerskapet 1947.  

Kanske allra mest känd för sina många "fritidsaktiviteter", där han bland annat vann New Year´s Day Powderhall Sprint (legendarisk skotsk friidrottstävling) och för att ha hamnat i finkan mer än en gång för bråk. En lagkamrat mindes hur Jim kunde dyka upp blodig och blåslagen på träningarna efter flera slagsmål kvällen innan. Avled 1989 vid 72 års ålder.

5. Joe Gomez, 2015-

Matcher utan mål: 136 (till dags dato)


Fortfarande bara 24 år och kommer förhoppningsvis att kunna lämna denna lista, om det nu inte blir aktuellt med en försäljning i sommar?

Joe har bara spelat 15 matcher så här långt och är fjärdevalet på mittbackspositionen efter Virgil, Matip och Konate. För att bli aktuell för den engelska VM-truppen i november krävs en flytt, åtminstone som situationen är i skrivande stund.

Men vi ska nog akta oss för att räkna bort Gomez helt, då han vid en rad tillfällen visat att han har kapacitet att ta sig tillbaka in i laget. Och väl där så finns ju alltid chansen att finna vägen till nätmaskorna.

4. Tom Cooper, 1934-1939

Matcher utan mål: 160


Beskrivs som en av de bästa ytterbackarna i ligan under 30-talet, där han bland annat gjorde 15 landskamper för England innan andra världskriget bröt ut.

Under kriget anslöt sig Cooper, som kallades "Snowball" för sitt silvriga hår, till Royal Military Police och omkom tragiskt vid 36 års ålder sedan han kolliderat med en buss med sin motorcykel.

Dödsolyckan 1940 ledde till lagändringen att alla mc-kurirer måste bära hjälm.

3. Stephane Henchoz, 1999-2004

Matcher utan mål: 205


Schweizaren köptes in sommaren 1999 av Gerard Houllier, samtidigt som Sami Hyypiä, Dietmar Hamann, Vladimir Smicer och Titi Camara.

Men trots 205 matcher i mittlåset tillsammans med finländaren Hyypiä (35 mål på tio säsonger!) var han aldrig i närheten av att hamna i målprotokollet.

Mest känd är Henchoz ändå för sina två berömda hands i FA-cupfinalen mot Arsenal 2001, som domaren Steve Dunn märkligt nog viftade bort.

Lämnade klubben i början av 2005 efter att ha kommit på kant med nye managern Rafa Benitez. Har på senare år satsat på en tränarkarriär i hemlandet där senaste uppdraget var i Neuchatel Xamax.

2. Rob Jones, 1991-1998

Matcher utan mål: 243


Hämtades in av managern Graeme Souness från division IV-klubben Crewe i januari 1991 och utsågs till Man of the Match i debuten mot Man United på Old Trafford då Ryan Giggs knappt fick röra bollen.

Vann FA-cupen 1992 och Ligacupen 1995 och tog en ordinarie plats i landslaget – men därefter började ett sällan skådat skadeelände. Efter otaliga comebackförsök lade Rob skorna på hyllan redan vid 28 års ålder.

Souness hävdar än i dessa dagar att Jones var en av hans bästa värvningar någonsin.

"Han skulle ha haft en 15-årig karriär på Anfield om det inte varit för alla skador. Så bra var han."

1. Ephraim Longworth, 1910-1928

Matcher utan mål: 370


En av de bästa försvararna i klubbens historia och man kan nog förmoda att Ephraims facit på 370 matcher utan nätrassel är ett rekord som aldrig någonsin kommer att slås.

Longworth var den förste Liverpoolspelaren att bära kaptensbindeln för England och efter kriget var han också en av stöttepelarna i det berömda laget som vann ligamästerskapet två år i rad, 1922 och 1923.

"Eph" stannade i klubben efter att ha lagt dojorna på hyllan. Först som en del av tränarstaben och sedan som vaktmästare på Anfield. Han avled 1968 vid 80 års ålder.

Om sin berömda måltorka gjorde han följande uttalande till Liverpool Echo:

"Jag har inget emot att en ytterback går framåt om han ser att 'dörren' öppnar sig, men som regel är det helt fel. Man måste komma ihåg att den vitala delen i försvarsspel är att försvara – och varje försvar som blottar sig kan räkna med jäkla massa trubbel!"

Källa: Thisisanfield.com, lfchistory.net

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer