– En av världens bästa arenor

Bild till nyheten – En av världens bästa arenor
Det var stjärnspäckat på Anfield igår när Liverpools legender tog sig an Barcelonas dito. Och det var gästerna som till slut vann med 2-1. Den kanske klarast lysande stjärnan hos gästerna var Rivaldo, som visade att både fysiken och den känsliga vänsterfoten var intakt trots att han närmar sig sin 50-årsdag. Och efter matchen hyllade han Anfield.

Förutom genom sin legendstatus i både Barcelona och det brasilianska landslaget kan säkert flera Liverpoolsupportrar minnas Rivaldo för sin tid i Olympiakos, där han var en del av det lag som Liverpool behövde besegra i Champions League-gruppspelet för att starta en historiska resan mot Istanbul 2005. 

Det var just Rivaldo som dessutom skruvade in 1-0 till grekerna på Anfield i matchen som Liverpool var piskade att vinna med två mål och där Steven Gerrard till slut kunde smälla in 3-1 framför ett vilt firande The Kop. 

Vid gårdagens match visade Rivaldo att han knappast lagt sig på soffan och tagit till det kanske lite mer klassiskt brasilianska efter-karriären-levernet utan det var en spelare, som trots att han fyller 50 om bara några veckor,  i topptrim som klev ut på Anfields matta. Han visade också prov på samma magiska vänsterfot och när Barcelona fick en straff i andra halvlek var det Rivaldo som bergsäkert hängde in den i krysset, helt utan chans för Dudek i målet. 

Efter matchen var RIvaldo lyrisk över att ha varit tillbaka på Anfield. 

– En av de bästa arenorna i världen, konstaterade han. 

– Det var verkligen en fantastisk känsla att vara tillbaka på Anfield, twittrade han ut efter matchen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer