Datum spikat – men semin stannar på Wembley

Bild till nyheten Datum spikat – men semin stannar på Wembley
FA valde att inte ge något gehör till önskemålen om att flytta FA-cupsemifinalen mellan Manchester City och Liverpool till en annan arena än Wembley. Idag bekräftade förbundet att matchen ska spelas på nationalarenan den 16 april, klockan 16.30.

Föga förvånande lyssnade FA inte på varken supporterorganisationerna eller Borgmästarna i både Manchester och Liverpool som red ut till försvar av fotbollsfansen och menade att en match i London under en påskhelg där tågtrafiken är inställd är ren idioti. 

Idag kom bekräftelsen att FA inte viker sig i frågan och istället har man bekräftat avsparkstiden till 16.30 (svensk tid) lördagen den 16 april. 

Förutom att tågen inte går på grund av ett – sedan länge – planerat underhåll är det dessutom Påskafton denna lördag och resandet är redan tilltaget under denna helgen i England. Nu tvingas tiotusentals fans från båda lagen också ut på vägarna för att ta sig till London. 

FA har i ett försök att se godhjärtade ut erbjudit 100 bussar som ska köra fans tur och retur från Anfield och Etihad kostnadsfritt under matchdagen vilket dock bara täcker upp resandet för cirka 2500 supportrar per lag medan allokeringen av biljetter är omkring 35.000 för respektive klubb. 

Liverpool har ännu inte kommunicerat hur dels dessa bussbiljetter kommer att fördelas och om de själva sätter in fler resurser. 


8 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer