Missa inte Salah mot Mané ikväll

Bild till nyheten Missa inte Salah mot Mané ikväll
Det var Sadio Mané och Senegal som drog det längsta strået i finalen av Afrikanska Mästerskapen i vintras. Nu väntar dock en ny nervkittlande duell mellan Manés Senegal och Salahs Egypten. I potten finns en VM-biljett till Qatar och ikväll spelas den första av två matcher.

Det afrikanska VM-kvalet har kommit in på sin sista etapp och med start ikväll avgörs fem stycken dubbelmöten där vinnarna bokar in sin biljett till VM i Qatar senare i år. 

Play Off-spelet är ett klassiskt hemma-borta-upplägg där den första rundan av matcher avgörs ikväll innan returerna spelas på tisdag. 

Vinnarna av varje dubbelmöte säkrar en plats i VM. 

Efter att Sadio Mané och Mohamed Salah redan ställts mot varandra i finalen av Afrikanska Mästerskapen väntar nu dessutom en ny holmgång mellan de två Liverpoolstjärnorna. 

I Kamerun i vintras var det Sadio Mané och hans Senegal som drog det längsta strået efter ett dramatiskt straffavgörande och nu är det bara en av stjärnorna som kommer att kunna säkra en plats i VM. 

Om bara åtta dagar ska de båda Liverpoolspelarna fortsätta jakten på ytterligare tre gemensamma titlar med Liverpool, men innan dess måste en av dem alltså möta ett bittert öde med en VM-biljett som rycks bort framför fötterna. 

Det första av två möten spelas ikväll i Egypten och matchen kan ses på Viasat Premium och Viaplay. Avspark är 20.30. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer