– De är födda till att vara ytterbackar

Bild till nyheten – De är födda till att vara ytterbackar
Fabio Aurelio menar att Liverpool har världens två bästa ytterbackar i truppen i form av Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson.

På lördag spelar Liverpools legendarlag mot Barcelonas motsvarighet på vad som förväntas vara ett fullsatt Anfield. En av de som kommer att äntra planen är Fabio Aurelio som gjorde 134 framträdanden för Liverpool under sina se år i klubben.

Den nu 42-årige brassen har sedan han lade skorna på hyllan fått se ytterbackspositionen utvecklas enormt mycket. Två spelare som varit stora bidragande faktorer till den mer offensivt präglade ytterbacken är Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson. Aurelio är mäkta imponerad av dem.

– Jag har sett några riktigt bra vänsterbackar under min karriär, några riktigt bra defensivt och några som var starka offensivt, men ser man till rollen i sin helhet så är han komplett både i defensiven och offensiven, han kan göra mål, han har snabbheten, uthålligheten, aggressiviteten. Han måste vara högst upp på listan, man kan inte säga någonting annat, siffrorna talar sitt tydliga språk, säger han om Robertson.

– Det jag sa om Robertson kan jag även säga om Trent. De är kompletta ytterbackar. De kan göra allt som krävs på positionen. Båda löper fram och tillbaka under matcherna, de är väldigt involverade i lagets spel. Man kan säga att de är födda till att vara ytterbackar.

En annan spelare som imponerat på brassen är nyförvärvet Luis Diaz.

– Jag såg några matcher med honom i Porto så när jag såg att de hade värvat honom kände jag att han skulle passa in perfekt. Han har snabbheten, han är stark en mot en. Något som sticker ut när man ser honom är hans kärlek till spelet. Allt detta har hjälpt honom att anpassa sig snabbt. Enligt mig har han en Liverpool-identitet.

Aurelio ser fram emot att återvända till Anfield på lördag.

– Självklart ser jag fram emot det. Jag trodde aldrig att jag skulle få chansen att spela på Anfield igen när jag lade av med fotbollen. Men tack vare det fantastiska arbete som LFC Foundation gör - de hjälper många behövande - så har jag fått chansen att bidra och återigen uppleva den fantastiska känslan av att bära den röda tröjan.

– Det vore en dröm som går i uppfyllelse om jag gör mål på Anfield. Under min tid i klubben gjorde jag fyra mål, men alla var på bortaplan. Men oavsett vad så är jag glad över att få spela på Anfield igen. Jag kommer att njuta av det.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer