Borgmästarna kräver också matchflytt

Bild till nyheten Borgmästarna kräver också matchflytt
Borgmästarna från Manchester och Liverpool har nu gått ut och backat upp fansens önskemål om att FA-semin mellan Manchester City och Liverpool flyttas från London – då tågtrafiken till huvudstaden är inställd hela påskhelgen.

Som vi redan skrivit om tidigare kräver supportergrupper att matchen mellan Manchester City och Liverpool i semifinalen av FA-cupen flyttas från Wembley då det under påskhelgen inte finns chansen för några tågresor mellan nordvästra England och huvudstaden. 

Nu går även Borgmästarna från Manchester och Liverpool ut och backar upp kritiken. 

I ett brev till FA har Andy Burnham, Borgmästare i Greater Manchester och Steve Rotherham, dito i Liverpool City Region, gått ut och krävt att matchen flyttas på grund av rådande logistiska förutsättningar.

De menar dels att det är ekonomiskt oförsvarbart att flytta så många människor från nordvästra England ner till London utan en funktionell kollektivtrafik men också att det kan bli extremt farlig vägtrafik med så många på resande fot under en helg där det dessutom firas påsk – något som redan leder till ökat resande. 

I brevet uppmanar dem FA att själva tänka på uttryck som "Fotboll är inget utan sina fans", något som alla varit rörande överens om under pandemin, men som nu skulle visa sig vara helt tomma ord om man går vidare med beslutet att spela matchen på Wembley trots dessa förutsättningar.

Tidigare har FA-cupsemifinalerna historiskt spelats på andra, neutrala arenor, än Wembley och Old Trafford är till exempel en arena som nämnts i sammanhanget. Manchester United spelar dock ligamatch mot Norwich samma helg vilket omöjliggör för just den arenan. 

FA har samtidigt under lång tid vetat förutsättningarna kring tågförbindelserna till London denna helgen och både Burnham och Rotherham menar att det inte kan komma som en enorm överraskning att ett lag från Liverpool eller Manchester nu nått den här semifinalen med tanke på hur starka dessa lag varit under senare år. 

Enligt The Times har FA just nu ingen uttänkt lösning på problemet och framförallt handlar det, som vanligt, om pengar. Förbundet tros inte ha råd att flytta matchen då det markant skulle dra ner på publikantalet och framförallt dra ner på möjligheten för VIP-paket och kringarrangemang. För personer med Club Wembley-kort (ett form av årskort som gäller alla evenemang på Nationalarenan) skulle det också innebära problem. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer