– Han är som en far för mig

Bild till nyheten – Han är som en far för mig
Alisson Becker har gett en intervju där han berättar om sin relation med Jürgen Klopp, längtan efter att få fira en Premier League-titel med fansen och rollen som spelfördelande målvakt.

Alisson har sedan övergången från Roma till Liverpool verkligen etablerat sig som en av världens bästa målvakter. Jürgen Klopp är en av många som inte drar sig för att kalla honom den allra bästa. Att Alisson värderar sin manager lika högt är inget han hymlar om.

– Vi har en bra relation. Han är som en far för mig. När jag pratade med honom första gången, via FaceTime, svarade han med ett stort leende, jag började också le och det kände direkt att vi klickade. Jag tror att vi ser likadant på en hel del aspekter av livet, säger Alisson till ex-röde David James i en intervju för Sony Sports India som återges av Liverpoolfc.com.

– Jag gillar verkligen sättet han jobbar på, sättet han får laget att känna sig trygga samtidigt som han sätter press på oss. Han är alltid glad, men väl ute på planen är det hårt arbete som gäller. Han är en manager av högsta klass, alla dessa delar bidrar till vår goda relation. 

– Jag älskar verkligen att vara här och jobba ihop med honom. Jag älskar livet här i Liverpool.

Under de senaste åren har Alisson och Klopp och Co. rönt stora framgångar där Premier League-titeln som bröt den 30 år långa väntan nog sticker ut allra mest. Titeln firades vilt världen över men på grund av coronapandemin fick laget lyfta bucklan inför tomma Anfield-läktare och någon traditionsenlig bussparad på stadens gator blev aldrig av.

Det uteblivna gemensamma firandet är något som motiverar Alisson att nå nya framgångar.

– Ja, det pushar oss eftersom det vi gjorde då även var för dem (supportrarna). Just då var det inte möjligt, men vi kände att de firade tillsammans med oss. De var hemma, men det fanns ändå en känsla av att man inte var ensam. 

– Premier League är en tuff liga, det är svårt att vinna. Det finns många bra lag och nivån blir hela tiden högre, det är inte bara topplagen som blir bättre. Vi måste fortsätta vara fokuserade, ta det match för match och sedan får vi se vad som händer.

– Vi har ett bra lag. Vi har ett lag som kan utmana om titeln.

Alisson har inte bidragit till lagets framgångar endast med sin fantastiska förmåga att förhindra motståndarna att göra mål, han spelar även en viktig roll med sitt spel med fötterna och förmågan att starta anfall. 

– Det viktigaste är nog att ha självförtroende. Man får självförtroende genom att göra saker om och om igen. Man måste också ha ett lag som gillar att använda sig av målvakten och en manager som ger dig friheten som behövs. Om lagkamraterna vänder ryggen till när man har bollen kan man bara slå den långt.

– Jag har de kvaliteter som krävs för det spelet men det är för att jag jobbade mycket med det när jag spelade på ungdomsnivå. Jag hade en tränare en gång som älskade (Pep) Guardiolas Barcelona, de använde sig mycket av målvakten så han ville införa det spelet i vårt U20-lag, vilket hjälpte mig mycket.

– Sedan gick jag till Roma och blev ännu bättre, men det är här i Liverpool som jag känt mig som mest bekväm eftersom spelarna verkligen vill att jag ska vara ett alternativ ute på planen, avslutar målvakten.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer