Kräver att semin flyttas från Wembley

Bild till nyheten Kräver att semin flyttas från Wembley
Spirit of Shankly uppmanar fotbollförbundet att flytta cupsemifinalen mellan Liverpool och Man Ciiy från Wembley till en arena i nordväst.

Supporterunionen menar med rätta att det är galet av FA att arrangera semifinalen på Wembley under påskhelgen den 16-17 mars, då tågen mellan nordvästra England och London står stilla på grund av förbättringsarbeten. 

Mer än 64 000 fans från båda lägren skulle därmed bli tvingade att färdas till nationalarenan längs motorvägen, vilken redan är hårt överbelastad på grund av storhelgstrafiken.

Spirit of Shankly, SOS, kräver nu att matchen flyttas till en arena i norra England och har lagt ut följande uppmaning på sin hemsida i samarbete med bland annat City’s 1894 Group.

"Fotbollförbundet meddelar att de försöker hitta en lösning och nämner supportrarna vid två tillfällen, men har ändå inte inkluderat supportrarna i samtalen. Vi uppmanar båda klubbarna, fotbollförbundet och Wembley att ta hänsyn till fansen och omvärdera var matchen ska spelas.

Det är mindre än sex mil mellan City och Liverpool och det finns många arenor som är tillräckligt stora för att kunna arrangera en liknande match i närområdet.

Matcher av den här storleken måste planeras väl, men det verkar som att ingen tänker på hur fansen färdas till och från matchen. Det har gått flera månader sedan Network Rail offentliggjorda sina planer om arbetet längs tåglinjen. Varför undersökte inte fotbollförbundet detta innan de fastställde sina planer?

Vi uppmanar de som bestämmer att tänka till ännu en gång och flytta matchen till en annan arena."

Om supporterorganisationerna får sin vilja igenom skulle Old Trafford kunna bli en tänkbar semifinalarena, alternativt Villa Park, Goodison Park eller St James Park.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer