Liverpools galna säsongsavslutning

Bild till nyheten Liverpools galna säsongsavslutning
Efter gårdagens avancemang i FA-cupen och med en Champions League-lottning som förkunnades under fredagen har nu Liverpools spelschema för säsongsavslutningen börjat ta form. Och det är en rekordintensiv period som väntar. Med fortsatt framgång i cuperna kan hela 16 (!) matcher komma att spelas på mindre än två månader.

När spelarna återvänder till Merseyside efter det landslagsuppehåll som nyss inletts handlar det om att vara väl förberedda och redo för den kanske mest intensiva perioden i deras klubblagskarriärer.

Startskottet går direkt lördagen den 2 april med tidig kick off mot Watford i ligaspelet. En avsparkstid som Jürgen Klopp varit väldigt tydlig kring vad han tycker om direkt efter ett landslagsbreak.

Från Watford-matchen och månaden fram rullar det sedan på i ett rasande tempo.

Den första kvartsfinalen mot Benfica väntar tisdagen den 5 april innan det är seriefinal mot Manchester City i Premier League söndagen den 10:e. Bara tre dagar senare spelas sedan Liverpools returmatch mot Benfica hemma på Anfield den 13 april.

FA-cupen väntar på bekräftad speltid

Semifinalen mot Manchester City i FA-cupen kommer sedan att spelas under helgen 16-17 april. Av allt att döma kommer matchen att spelas lördagen den 16 april då Liverpool redan den 19 april ska möta Manchester United i ligaspelet.

Efter matchen mot Manchester United väntar sedan en annan äresvuren rival i ligaspelet med Everton som kommer på besök till Anfield söndagen den 24 april. Merseysidederbyt kan dock flyttas till lördagen den 23 april om Liverpool går till Champions League-semifinal och lottas att spelas tisdagen den 26 april.

Fler förändringar att vänta

Utöver att Everton-matchen kan byta helgdag kommer det nu också att behöva hittas en helt ny speldag för Aston Villa-matchen som var planerad till den 16 april. Går Liverpool vidare i Champions League är dock inte möjligheterna många.

En eventuell första semifinal spelas 26 eller 27 april innan returmötet spelas 3 eller 4 maj.

Under Valborgshelgen där mellan har Liverpool ligamatch mot Newcastle innan man möter Tottenham i ligaspelet helgen den 7-8 maj.

Skulle Liverpool gå till Champions League-semifinal är det troligt att Aston Villa-matchen i så fall spelas i en veckoomgång efter matchen mot Spurs. Det skulle betyda match på Villa Park den 10 eller 11 maj.

Går Liverpool sedan till FA-cupfinal måste dock även ligamatchen mot Southampton, som just nu är planerad till helgen 15-16 maj flyttas.

I så fall blir troligen den matchen en veckomatch runt den 19 maj innan Liverpool avslutar ligasäsongen hemma mot Wolverhampton den 22 maj. En eventuell Champions League-final spelas i Paris den 28 maj.

Spelschema med både bekräftade och preliminära speldagar:

2 april Liverpool-Watford (PL)

5 april Benfica-Liverpool (CL)

10 april Man City-Liverpool (PL)

13 april Liverpool-Benfica (CL)

16 april Man City-Liverpool (FA-semi, neutral plan)*

19 april Liverpool-Man Utd (PL)

24 april Liverpool-Everton (PL)**

26-27 april Eventuell Semifinal 1 (CL)

30 april Newcastle-Liverpool (PL)

3-4 maj Eventuell Semifinal 2 (CL)

7 maj Liverpool-Tottenham (PL)***

10-11 maj Aston Villa-Liverpool (PL)****

15-16 maj Southampton-Liverpool (PL) eller ev. FA-cupfinal

19 maj Potentiellt nytt datum för S’ton-Liverpool (PL)

22 maj Liverpool-Wolverhampton (PL)

28 maj Potentiell Champions League-final (CL)

* Inväntar bekräftad speldag/tid. 
** Flyttas till 23 april om Liverpool lottas att spelas CL-semifinal den 26 april
*** Datum ej fastställt av Premier League och TV-rättsinnehavare
**** Endast ett spekulativt datum utifrån ett de luckor som ser ut att finnas i Liverpools schema framöver

Liverpool kan alltså som max ha 16 matcher kvar att spela under mindre än två månader när spelet återupptas efter stundande landslagsuppehåll. Minst 12 matcher väntar för Jürgens Klopps manskap men självklart drömmer vi alla drömmar om en vår där vi tar fart mot en kvadrupel.  

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer