"Nu väntar en giganternas kamp"

Bild till nyheten "Nu väntar en giganternas kamp"
Engelsk press fortsätter att imponeras av Liverpools förmåga att hantera alla de utmaningar de ställs inför. Efter segern mot Nottingham Forest riktades mångas blickar snabbt mot vad som väntar i semifinalen på Wembley.
Jason Burt, Telegraph:

"Hoppet om den osannolika och historiska kvadrupeln lever vidare för Liverpool och de kommer med säkerhet att spela några betydligt lättare matcher under avslutningen än denna hektiska FA-cupkvartsfinal."

"Det kunde sett väldigt annorlunda ut för Nottingham Forest, det kunde ha varit fantastiskt, de kunde ha adderat Liverpool till listan med Arsenal och Leicester City i denna minnesvärde cupresa om Philip Zinckernagel hade tagit vara på sin gyllene chans precis innan Diogo Jota slog till. På något sätt sköt mittfältaren precis utanför stolpen och matchen rann dem ur händerna."

"Liverpool tog sig vidare, de har nått en första FA-cupsemifinal under Jürgen Klopp där de kommer att möta Manchester City helgen efter returmatchen i kvartsfinalen i Champions League."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Utanför the City Ground inför avspark samlades Nottingham Forest-supportrarna för att ta bilder med FA-cupbucklan."

"Det visade sig att det var det närmsta den berömda klubben kom denna gång, men Forest från the Championship pressade verkligen Liverpool till max."

"Steve Coopers Nottingham Forest hade redan passerat Premier League-motstånd i form av Arsenal och Leicester City. Endast de minsta av marginaler såg till att Liverpool inte gjorde de lagen sällskap ut ur turneringen. Jürgen Klopps lag ställs nu mot Manchester City i en glamorös semifinal på Wembley i den fortsatta jakten på fyra titlar."

Thisisanfield:

"Är Diogo Jotas form något att börja oroa sig över? Han har varit tillbaka från skada i flera matcher nu och hans frånvaro var inte ens lång, men anfallaren är långt ifrån toppformen."

"Bortse från målet mot Arsenal så har han mer eller mindre varit ett hinder snarare än ett hjälpmedel i offensiven på slutet."

"I den första halvleken mot Forest borde han ha gjort mål när han kom en mot en mot målvakten, men han tvekade och blev tacklad, därefter släppte han bollen helt och hållet när han fick ett läge att skjuta på första touchen några minuter senare."

"Han hade problem att hålla fast bollen i offensiven, han gav bort bollinnehavet för lätt och slog några passningar som var på tok för slarviga."

Freddie Keighley, Mirror:

"Det råder inga tvivel om att Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson är två av Liverpools viktigaste spelare, men laget reste till Midlands utan de två ytterbackarna då Alexander-Arnold har en lårskada medan Robertson blivit sjuk."

"I deras frånvaro klev Joe Gomez ut till höger och Kostas Tsimikas till vänster - de visade varför Jürgen Klopp anser att den nuvarande truppen är den bästa han någonsin arbetat med. Gomez erbjuder inte samma offensiva kvaliteter som Alexander-Arnold, men han var solid i defensiven och hanterade med lätta de diagonala bollarna Nottingham Forest slog mot Brennan Johnson."

"Engelsmannen blev varnad i andra halvlek efter att ha dragit ned yttern, men stod för en superb brytning mot Philip Zinckernagel några minuter senare."

"Tsimikas var den mer offensiva av de båda ytterbackarna. Den grekiska landslagsspelaren kom nära tidigt i matchen med en fin volley som gick precis över ribban och slog inlägget till Diogo Jotas avgörande mål."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"The Reds fick reda på sin motståndare i semifinalen en halvtimme före avspark, de lottades mot Manchester City - det kommer att bli en giganternas kamp."

"Om Liverpool ska närma sig samtliga fyra titlar var det nog omöjligt att undvika Pep Guardolas mannar hela vägen, de lottades på olika sidor i Champions Leagues slutspelsträd, men på Wembley kommer de att göra upp om en plats i finalen."

"Att säga att det vattnas i munnen vore en underdrift."

Neil Atkinson, The Anfield Wrap:

"Ingen säsong är denna lik. Endast säsongen 1977 matchar detta och då hade Liverpool inte redan säkrat en titel vid det här laget."

"Det är viktigt att komma ihåg och reflektera över detta. Inget Liverpoollag har varit med i fighten som detta lag. Ligatiteldrömmar har dött tidigt, Champions League har varit det enda målet. Inget lag har varit med på det sätt som dessa grabbar är."

"Det här var inte vackert. Det var en kamp. Men vi älskar det. De kan summera säsongen med endast en titel i bagaget. De kan också göra det med fyra. Så brukar det aldrig se ut efter jul. Men Liverpool ska spela en FA-cupsemifinal under påskhelgen och jag lovar att de kommer att vara där de vill vara då."

"April månad ser otrolig ut. Låt oss göra maj ännu bättre."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer