​Rapport: Jota fixade ny tripp till Wembley

Bild till nyheten ​Rapport: Jota fixade ny tripp till Wembley
Det såg ut att gå mot förlängning på The City Ground då varken Nottingham Forest eller Liverpool lyckats spräcka målnollan med tio minuter kvar att spela, men då klev Diogo Jota fram och såg till att skjuta The Reds vidare till semifinal i FA-cupen där Manchester City väntar.
SUMMERING:

Matchen öppnade i ett högt tempo; Liverpool tog snabbt kontrollen men ett inspirerat hemmalag gick framåt i hög fart så fort de fick chansen.

Liverpool hade ett gäng halvfarligheter där både Kostas Tsimikas och Joe Gomez testade från distans, Fabinho kom relativt nära med ett skott efter en hörna från höger men Horvath i Forest-målet ställdes inte på några större prov under matchens första 20 minuter.

I den 28:e minuten fick Roberto Firmino halvlekens klart bästa chans då han kom ren mot Horvath med Diogo Jota till sin vänster, brassen valde att försöka chippa över målvakten men misslyckades rejält.

Nottingham Forest hade stora problem att skapa något i offensiv väg under den andra halvan av den första halvleken, istället fick de gång efter gång slå ifrån sig när Liverpool kom i våg efter våg i anfallet. The Reds fick det dock inte riktigt att stämma i de avgörande lägena och halvleken slutade mållöst.

Efter pausvilan var det Forest som klev ut på planen med mest energi och skapade lite problem för Liverpools defensiv genom några frisparkar och hörnor under de första minuterna av halvleken.

Åt andra hållet fick Jota en fin chans efter en fin bollvinst av Naby Keita högt upp i planen, men portugisens skott räddades. Strax därefter tvingades Horvath agera på nytt när Alex Oxlade-Chamberlains skott utifrån fick en för honom något otäck bollbana efter en styrning på en försvarare.

I den 63:e minuten agerade Jürgen Klopp från bänken genom att göra fyra byten: Oxlade-Chamberlain, Fabinho, Keita och Elliott ersattes av Luis Diaz, Henderson, Thiago och Takumi Minamino.

Liverpool hade fortsatt mycket boll men saknade den kreativitet och det tempo som krävdes för att bryta sig igenom Forest kompakta och lågt stående lag.

Med kvarten kvar att spela ställde Forest om och skapade matchens bästa målchans - ett inlägg från höger nådde en helt ensam Zinckernagel i straffområdet, Liverpool räddades dock av det faktum att avslutet var mycket svagt och passerade utanför den högra stolpen.

Strax efter Forest jättechans slog Liverpool till åt andra hållet: Kostas Tsimikas dribblade sig in från vänsterkanten och slog ett inlägg mot den bortre stolpen där Jota kastade sig fram för att peta in bollen i nät.

0-1:

I matchens slutskede ropade Forest på straff efter att Yates gått i marken i ett försök att runda en utrusande Alisson, men varken Pawson eller de ansvariga i VAR-rummet bedömde att det skulle utdelas en straffspark.

Forest jagade en kvittering in i det sista men kom inte närmare än en nick som gick rakt i famnen på Alisson och ett skott över från nära håll - Liverpool lyckades stå emot och säkrade en plats i semifinalen.

MATCHFAKTA:

FA-cupen, kvartsfinal

Nottingham Forest - Liverpool 0-1 (0-0)

Målen: 0-1: (79) Jota (Minamino)

Domare: Craig Pawson

Skott: 6-13

Skott på mål: 1-7

Bollinnehav: 35%-65%

Passningar: 301-573

Passningsprecision: 69%-83%

Fouls: 6-11

Gula kort: 0-1

Offsides: 4-2

Hörnor: 2-7

SKRIBENTENS SPELARBETYG:

Alisson 3,5, Gomez 3, Konate 3,5, Van Dijk 3,5, Tsimikas 3,5, Fabinho 3 (ut 63), Keita 3 (ut 63), Oxlade-Chamberlain 2,5 (ut 63), Elliott 3 (ut 63), Jota 3,5, Firmino 3, Minamino 2,5 (in 63), Thiago 3(in 63), Henderson 3 (in 63), Diaz 3 (in 63)

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer