Första mötet mot Forest på 23 år

Bild till nyheten Första mötet mot Forest på 23 år
Liverpool har faktiskt ingen vidare statistik på City Ground. Här hittar du kalla fakta inför kvällens fight i FA-cupens kvartsfinal.

Även om det är mer än två decennier sedan klubbarna senast drabbade samman så har The Reds haft förtvivlat svårt att vinna i Nottingham. Den senaste segern hittar vi så långt tillbaka som 1985 då Ronnie Whelan och Ian Rush fixade en 2-0-seger. Sedan dess har Liverpool spelat tolv matcher på City Ground fram till 1999 utan att lyckas vinna.

Liverpool och Nottingham har lottats mot varandra sju gånger tidigare i FA-cupens historia, varvid Liverpool tagit sig vidare vid sex tillfällen.

Senast klubbarna möttes var i ligaspelet 1999 då det blev 2-2 på City Ground efter mål av Jamie Redknapp och Michael Owen.

Liverpool har aldrig förlorat en FA-cupmatch i Nottingham på tre tidigare besök. Facit: två segrar och ett kryss (omspel).

Om Liverpool lyckas pricka in två mål ikväll gör man samtidigt 350:e målet under Jürgen Klopps ledning, som alltså har nått sin första kvartsfinal i FA-cupen.

Vid seger tar sig Liverpool till sin 25:e semifinal i 150-årsjubilerande FA-cupen, världens äldsta turnering.

Sjunde och senaste FA-cuptriumfen kom för 16 år sedan, närmare bestämt 2006 mot West Ham på Millenium Stadium i Cardiff. Känd som The Stevie Gerrard Final.

Liverpool jagar sin fjärde raka FA-cupseger för första gången sedan 2012, då man vann fem raka under Sir Kenny Dalglish men föll i finalen mot Chelsea på Wembley.

The Reds har gjort första målet i 33 matcher den här säsongen och bara misslyckats att vinna tre gånger efter att man tagit ledningen.

Takumi Minamino är intern skyttekung i FA-cupen så här långt med tre mål på 204 spelade minuter. Japanen gjorde också flest mål (fyra) på vägen fram till Ligacupsegern mot Chelsea i slutet av februari.

Formstarka Forest har bara förlorat en av sina 14 senaste matcher i alla turneringar; förlusten kom mot Cardiff i Championship i slutet av januari.

Jürgen Klopp har använt sig av 29 spelare i tre FA-cupmatcher hittills och bara Ibrahima Konate och Curtis Jones har startat samtliga.

Sist lagen möttes i FA-cupsammanhang var 1989. Den första matchen på Hillsborough den 15 april avbröts till följd av den läktarkatastrof som kostade 97 Liverpoolsupportrar livet. Matchen spelades sedan om på Old Trafford, som Liverpool vann. I finalen besegrades Everton med 3-2 efter en dramatisk förlängning.

97 stolar kommer lämnas tomma i kvällens match till ära för de som miste livet i semifinalen av FA-cupen 1989. "Vi ser fram emot att välkomna Liverpool FC till The City Ground," skriver Nottingham Forest på Twitter.

Kvartsfinalen har avspark kl 19.00 och kan ses på Viaplay. Kommentatorer är Claes Andersson och Jonas Olsson.

Craig Pawson har utsetts till domare och i VAR-rummet på Stockley Park i London sitter Andy Madley. Det blir för övrigt första gången som VAR-kameror riggas på City Ground.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer