Klopp om defensiva stabiliteten

Bild till nyheten Klopp om defensiva stabiliteten
Inför matchen mot Nottingham Forest har Jürgen Klopp diskuterat sitt lags fina defensiva facit

Liverpool har uppvisat en enormt stark defensiv förmåga under den andra halvan av säsongen. På de 18 matcher de spelat sedan årsskiftet har endast släppt in åtta mål och hållit nollan elva gånger. På presskonferensen inför FA-cupkvartsfinalen mot Nottingham Forest fick Jürgen Klopp en fråga om vad som möjliggjort förbättringen i försvarsspelet.

– Vi behövde förändra vår defensiva struktur igen efter att ha varit utan mittbackar under i princip hela förra säsongen. Sättet som vi jobbar tillsammans och försvarar oss på är inte speciellt, men det är ganska högt upp i planen, ibland lämnar man för stora ytor mellan lagdelarna när inte alla är redo att kliva upp.

– Vi behövde bli solida igen och det är precis det vi har jobbat på. Det var inte katastrofalt, vårt defensiva facit, men det var inte så bra som det kunde ha varit, det berodde på att vi alla behövde ställa om. Vi hade en ny mitback och två som inte spelat på lång tid och vår nya mittback hade inte heller spelat på länge i sin tidigare klubb på grund av skada.

– Det är viktigt att det finns ett samspel, att vi är finjusterade. Det är en simpel förklaring. Det är inte dåligt försvarsspel, det handlar inte bara om backlinjen heller, det gäller mittfältet och anfallet också. Men det har sett bättre ut på slutet, men vi har fortfarande släppt in fem mål på de senaste 16 matcherna.

– Hur många gånger har vi täckt i avgörande lägen? Robbo tror jag hade två bra bollvinster i eget straffområde (mot Arsenal) och Ali gjorde en enorm räddning, om de hade gått in så hade vi släppt in nio mål på 16 matcher vilket inte hade låtit lika bra.

– Huvudpoängen är att vi behövde vänja oss vid att spela ihop igen.

En spelare som kan komma att få chansen i dagens match är unge ytterbacken Conor Bradley. Trent Alexander-Arnold är skadad, det råder osäkerhet kring James Milners status och Joe Gomez kan mycket väl få spela mittback. 

– Conor, en toppenkille, konstaterade Klopp.

– Allt går bra för honom. Vi har haft en full trupp i några veckor så han har inte varit med oss hela tiden. Vi har haft perioder där han varit med på i princip varje träning, men inte på slutet. Jag kan inte säga exakt hur han har utvecklats under dessa veckor men av det jag vet och har sett så är han är fantastiskt talangfull spelare med ett stort hjärta. Han är en krigare och det är väldigt bra att han honom med oss.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer