Ställs mot välbekant manager

Bild till nyheten Ställs mot välbekant manager
Om Liverpool ska nå semifinal i FA-cupen måste de besegra Nottingham Forest, ett lag som tränas av Steve Cooper som har ett förflutet i den röda delen av Merseyside.

Det kommer att bli en återförening på söndag kväll när Liverpool gästar Nottingham Forest för att göra upp i FA-cupkvarten, Forest tränas nämligen av Steve Cooper som för nio år sedan jobbade för Liverpool.

Cooper var tränare i akademin från 2008 till 2013 och imponerade så pass mycket att han fick en roll som ungdomsförbundskapten i det engelska landslaget. Han tränade både U16- och U17-landslaget innan han erbjöds jobbet som manager i Swansea. Förra året bar det av till Nottingham Forest där han gjort ett fantastiskt arbete som lett laget från botten av tabellen till förhoppningar om play off-spel för uppflyttning. 

Sitt förflutna i Liverpool är dock inget Cooper vill lägga fokus på inför söndagens drabbning.

– Jag tänker aldrig på mig själv. Vi pratar inte om individer, vi pratar om kollektivet och hela klubben, sa Cooper efter att laget säkrat avancemang till kvartsfinalen genom att besegra Huddersfield.

– Det är inte så många personer kvar i klubben från den tid då jag var där. Men vi ser fram emot matchen ur klubbens perspektiv. 

– Vi kommer förhoppningsvis vara redo när det väl gäller, vi vill attackera matchen och njuta av det. 

Även om han inte vill lägga något större fokus på sin koppling till Liverpool ser han verkligen fram emot att få möta ett lag av den kvalitet som Jürgen Klopps manskap håller.

– Det är en extremt tuff utmaning som väntar, men vi ser fram emot det. Liverpool har varit fantastiska att se på, särskilt sedan Jürgen tog över. Vi är medvetna om att det är en av de tuffaste matcherna man kan spela. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer