– Ser verkligen fram emot detta!

Bild till nyheten – Ser verkligen fram emot detta!
Jürgen Klopp har reagerat på Champions League-lottningen som resulterade i ett dubbelmöte med Benfica.

Liverpool kommer att spela den första Champions League-kvartsfinalen i Lissabon efter att de fått Benfica som motståndare och fördelen av att avsluta dubbelmötet hemma på Anfield.

Det var just i Lissabon som Jürgen Klopps Liverpooläventyr började. Han var på plats med familjen när han fick erbjudandet om att ta över managerjobbet i klubben.

Detta hade han att säga när han pratade med klubbens officiella hemsida efter att lottningen var genomförd.

– Jag ser verkligen fram emot detta! Det är en kvartsfinal så det är alltid tufft. Benfica gjorde det riktigt bra mot Ajax. Vi är medvetna om att folk kommer att säga att vi är favoriter och så, men det är det första misstaget vi skulle kunna göra.

– Vi har varit med för länge för att göra några sådana misstag. Jag ser bara fram emot matchen. Jag har stor respekt för vad de gör, de är en enormt stor klubb. Jag tror aldrig att jag har spelat där om jag ska vara ärlig. 

– Lissabon är en fantastisk stad, det var där jag spenderade min sista lediga vecka (innan han tog över Liverpool). Jag var i Lissabon när Mike Gordon ringde mig. Det är ett fint minne, jag satt på ett café, fick samtalet och fattade ett beslut.

Som Klopp var inne på är Benfica ett lag som han inte mött under sin tid i Liverpool.

– Det är riktigt roligt. Nu börjar förberedelserna. Vi har några med förflutet i Porto i tränarstaben så det kan nog bli en liten känsla av derby skulle man kunna tänka sig. Det är riktigt roligt, jag är taggad.

The Reds får spela returmatchen inför hemmapubliken på Anfield.

– Det är bra. Det är självklart bättre att ha returen på hemmaplan men det är otroligt viktigt hur man presterar i den första matchen. Vi måste försöka lägga en grund så att vi sedan kan använda oss av Anfield i returen. Det känns bra.

– Det enda jag inte ville - jag hade accepterat allt - men det enda jag inte ville ha var ett engelskt lag, det hade varit lugnt och i en final tar man vilket lag som helst. Men jag blev glad över att vi inte ska möta ett engelskt lag, inte bara på grund av deras kvalitet utan också med tanke på att vi spelar mot dem så ofta under en säsong så det känns bra att möta några andra lag i de europeiska turneringarna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer