Trent hamstringskadad

Bild till nyheten Trent hamstringskadad
Jürgen Klopp kom med ett trist skadebesked på dagens presskonferens - Trent Alexander-Arnold har ådragit sig en skada i baksida lår, exakt hur länge han blir borta är dock oklart.

Trent Alexander-Arnold har en tids rehabilitering framför sig efter att han fått problem med en hamstringskada, det meddelade Jürgen Klopp på presskonferensen inför Nottingham Forest. 

Högerbacken kommer att missa söndagens match, dessutom blir det inget landslagsspel med England under det kommande landslagsuppehållet.

– Trent är otillgänglig på grund av en hamstringskada. Så han kommer inte att spela med England heller. Inga bra nyheter. Vi får se hur länge han blir borta, sa Klopp.

På en följdfråga om det rör sig om veckors frånvaro snarare än dagar svarade Klopp kort med ett ja. Han är väl medveten om svårigheterna att ersätta högerbacken men påpekade att det finns en hel del alternativ i truppen.

– Vi får se hur länge han blir borta. Att ersätta Trent är svårt, men möjligt, vi har Millie och Joe, teoretiskt sett skulle vi kunna spela med en annan formation också.

– Vi har några olika alternativ. Det är klart att han är viktig. Men när Millie har behövt kliva in har han gjort det riktigt bra. Jag vet inte om Millie är redo för söndag, om han inte är det så kanske vi har en väldigt ung lösning, vilket också funkar, eller Joey.

– Jag vet inte någon spelare som spelar som Trent, så det blir svårt att hitta en rak ersättare. 

Liverpools första match efter landslagsuppehållet är den 2 april hemma mot Watford, om Alexander-Arnold hunnit återhämta sig från skadan innan dess återstår att se. Den så viktiga bortamatchen mot Manchester City spelas 10 april och innan dess ska även den första kvartsfinal i Champions League spelas (5/6 april).


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer