Senaste nytt inför Forest

Bild till nyheten Senaste nytt inför Forest
Jürgen Klopp har besvarat journalisternas frågor inför söndagens FA-cupmatch mot Nottingham Forest. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om hur viktigt Jotas mål mot Arsenal kan bli i titelracet:

– Ingen aning om jag ska vara ärlig. Man brukar oftast veta vilka händelser som varit avgörande efter säsongen. För några år sedan var den avgörande händelsen när City rensade bort bollen på mållinjen, Stones tror jag att det var.

– Man kan förstå att en händelse är viktig nu, men inte riktigt hur viktig. Jag vet inte. Alissons räddning var självklart viktig i en period av matchen då det kunde gått åt vilket håll som helst.

Om det är positivt att få en paus från ligaspelet:

– Jag tycker inte det är så relevant att tänka på det. Det är varför vi inte gör det. Jag hade föredragit att ha grabbarna här i två veckor, men några av dem ska spela riktigt viktiga matcher, särskilt Sadio och Mo. Vi hoppas att de kommer tillbaka skadefria.

– Om det stör vår rytm, jag vet inte. Det händer hela tiden, det är tredje eller fjärde landslagsuppehållet. Men innan dess har vi en viktig match mot Nottingham. Jag ser fram emot det.

Om möjlig rotation i startelvan:

– Vi får se, jag har faktiskt ingen aning just nu. Vi ska analysera efter detta, jag såg matchen mot Huddersfield, men vi ska analysera dem närmare efter detta. Då kommer vi fatta beslut om startelvan. Vi har haft lite sjukdomar, jag hoppas att jag inte får några nya sjukdomsbesked. 

– Trent är otillgänglig på grund av en hamstringskada. Så han kommer inte att spela med England heller. Inga bra nyheter. Vi får se hur länge han blir borta. 

– Mo kände av sin fot lite grann efter senaste matchen så vi får se hur vi gör. 

– Jag vill ha ett lag mot Nottingham som är redo både fysiskt och mentalt. Jag tror vi är det fjärde Premier League-laget som Nottingham möter i cupen, de har inte haft en lätt väg fram men de har tagit sig hit. De hade en viktig match i onsdags mot QPR, de kan fortfarande nå uppflyttning. En tidigare LFC-tränare gör uppenbarligen ett riktigt bra jobb där.

– Om vi roterar så är det för att vi vill ställa upp med bästa möjliga lag för just den här matchen.

Om hur spelarna tar hand om sig själva fysiskt:

Journalisten lyfte fram ett Instagram-inlägg från Jordan Henderson där han genomförde ett återhämtningspass sent efter Arsenal-matchen. 

– Ja (det visar prov på dedikation). Men det är inte så att det är deras fel om de är skadade ibland, det är en kontaktsport. Man kan bara återhämta sig så bra som möjligt och det är vad vi alltid gör. När det gäller hälsan måste man ha lite tur också. Genom att låta spelare vila, rotation, så kan vi minska risken för skador.

– Fem byten är otroligt viktigt. Jag tror att Skottland har planerat för sex träningsmatcher i sommar, det handlar inte bara om att de ska vara redo för VM (om de tar sig dit), det handlar om pengar. England ska spela fyra matcher. Under en sommar där det för första gången på länge inte är något mästerskap. Vad gör vi? Vi slänger in fler matcher.

– Det är så det ser ut. Vi kan inte acceptera att spelarna spelar konstant. De blir skadade oftare, det är orimligt. Vi måste ha det (fem byten) eftersom ingen slutar addera fler matcher. När jag hörde om detta, sex och fyra matcher under en sommar där spelarna för första gången skulle kunna få ett break, what?! Hur ska de ta sig igenom det. 

– När vi är i den situation vi är i just nu måste man ta vara på varje sekund för återhämtning. 

Om Andy Robertsons assist mot Arsenal:

– Det visade upp allt som är bra med Robbo. Han vill verkligen bidra och jobbar hårt för laget. Målet var ett av mina favoritmål på länge med tanke på hur vi vann bollen och hur han avvaktade med inlägget tills Bobby var redo. Det var en fin passning, Bobby hade mycket kvar att göra för att få den förbi Ramsdale, men det var en mycket bra passning.

– Han gjorde en fantastisk match. Det var inte hans första och förhoppningsvis inte den sista.

Om hungern efter mer spel på Wembley:

– Absolut, vi är väldigt taggade. Det har gått ett tag sedan finalen nu, men som jag sagt tidigare, tack vare den stämning som supportrarna skapade kändes det inte annorlunda jämfört med Champions League-finalen.

– Det är en stor final, vi vill nå dit. Det enda problemet vi har just nu är att Nottingham och det lag vi eventuellt får möta i semifinalen känner samma sak. En semifinal på Wembley hade varit härligt, men det som verkligen betyder något sker några veckor senare.

Om att ersätta Trent:

– Vi får se hur länge han blir borta. Att ersätta Trent är svårt, men möjligt, vi har Millie och Joe, teoretiskt sett skulle vi kunna spela med en annan formation också. Vi har några olika alternativ. Det är klart att han är viktig. Men när Millie har behövt kliva in har han gjort det riktigt bra. Jag vet inte om Millie är redo för söndag, om han inte är det så kanske vi har en väldigt ung lösning, vilket också funkar, eller Joey. 

– Jag vet inte någon spelare som spelar som Trent, så det blir svårt att hitta en rak ersättare. 

Om vem som kommer att stå i mål mot Forest:

– FA-cupen, då är det Ali som står.

Om Harvey Elliott:

Journalisten frågade om hans frånvaro från truppen beror på försiktighet efter skadan eller på grund av konkurrensen:

– Både och, eller ja, det handlar mest om konkurrensen om platserna. Han har varit borta länge, han kom tillbaka och såg ut att vara i toppform direkt, men sedan har det trappat av lite, men det är inget konstigt, det är en helt normal situation. Han tränar bra, det finns inget mer att säga.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer