​Medias reaktion: "En mästarseger"

Bild till nyheten ​Medias reaktion: "En mästarseger"
Engelsk press öser beröm över Liverpool och den styrka de uppvisar i jakten på Manchester City efter 2-0-segern borta mot Arsenal.
Neil Jones, Goal:

"Den här 2-0-segern mot Arsenal på the Emirates innebär att the Reds nu är en ynka poäng bakom ligaledarna och alla vägar leder nu till Etihad Stadium nästa månad."

"Det kan bli finalernas final. Det är kvällar som denna, veckor som denna, som kan få momentumet att skifta. Efter att City tappade poäng mot Crystal Palace i måndags visste Jürgen Klopps lag att de behövde ta vara på chansen, vilket de gjorde."

"Liverpool såg långsamma ut under de första 45 minuterna och när Thiago slog en slarvig hemåtpassning fem minuter efter pausvilan såg det ut som att de skulle straffas för just sitt slarv."

"Men när man har världens bästa målvakt har man alltid chansen och Alisson Becker, som så ofta förr, klev fram när laget behövde honom."

Jason Burt, Telegraph:

"Det återstår att se om Liverpool går och vinner Premier League, men detta var en mästarinsats. Få lag hade lyckats stå emot ett starkt Arsenal men Liverpool gjorde just det och spelade sedan bort dem under en förkrossande sjuminutersperiod. Det var brutalt. Det var övertygande. Det var vad mästare gör."

"Den imponerande segern minskade avståndet till Manchester City till en poäng - det var 14 i januari - och vad som var Liverpools nionde raka ligaseger blev en smäll för Arsenals växande ambitioner om att äntligen nå en topp fyra-placering igen."

"Medan Liverpool har flugit fram har City tappat sju poäng och allt mer tyder på att det kommer att bli en avgörande match mellan lagen när de möts på Etihad Stadium 10 april."

Thisisanfield:

"Nästa ligamatch är Watford på hemmaplan men därefter väntar säsongens största match - Man City på bortaplan. Citys kryss mot Crystal Palace i kombination med Liverpools seger i norra London innebär att avståndet nu endast är en poäng."

"Liverpools målskillnad är också fem mål bättre än de regerande mästarna."

"Om något så är det iallafall ett titelrace. Ett tredje på fyra säsonger, för ett lag vars förväntningar på att ta hem titlar inte är någon hemlighet."

"Det är anledningen till att FA-cupmatchen också är viktig och de spelarna som involveras i den matchen får chansen att visa att de också kan spela en stor roll i att leda klubben mot fler framgångar denna säsong."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Det vore fel att kalla detta en statement-seger av Liverpool eftersom de levererar dessa så ofta."

"I Premier League, till exempel, har Jürgen Klopps lag vunnit nio raka."

"Oavsett vad så var det någonting särskilt med de åtta minuter i den andra halvleken där Liverpool spelade bort Arsenal, det visade hur bra Manchester City kommer att behöva vara under de återstående nio matcherna om de ska försvara sin titel."

Karl Matchett, Independent:

"Alisson har varit bland de bästa i världen på sin position under ett antal säsonger, men denna säsong har han tagit ytterligare ett kliv när det gäller kontinuitet och reliabilitet när the Reds behövt honom som mest."

"De behövde honom i minut 52 då Thiago slog en oförklarlig passning förbi sin egna backlinje rakt till Alexandre Lacazette. Brasiliens nummer 1 sprang ut, dödade vinkeln och löpte sedan åt höger för att rädda skottet från Martin Ödegaard."

"Thiago kunde pusta ut, gästerna kunde göra det. De båda stod för en omedelbar respons: Thiagos djupledspassning, Diogo Jotas avslut."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer