Klopp: En speciell seger

Bild till nyheten Klopp: En speciell seger
Jürgen Klopp uttryckte stolthet för sitt lag när han mötte pressen efter 2-0-segern mot Arsenal.

Jürgen Klopp fick se Liverpool säkra tre poäng mot Arsenal efter mål av Diogo Jota och Roberto Firmino. Detta hade han att säga när han höll sin presskonferens efter matchen:

Om insatsen:

– Vi hade en bättre start på matchen, vi hade några hörnor direkt, men sedan gjorde vi några misstag. Bägge lag hade bollinnehav i perioder men vi lyckades inte skapa någonting. Vi spelade runt dem lite för mycket. Sedan försvarade vi oss inte tillräckligt bra när Arsenal hade bollen. 

– Jag var ganska glad när första halvlek var över eftersom vi kunde göra lite förändringar i paus. Men vi behövde kanske vakna till lite, Thiago gav oss en väckarklocka, han ökade spänningen rejält! Ali räddade oss där och efter det gjorde vi det mycket bättre.

– Det första målet var ett bra exempel, Thiago klev in med bollen, bytte riktning på rätt sätt, spelade bollen igenom och helt plötsligt hade vi en lucka. Sedan kunde Diogo avsluta på ett mycket bra sätt.

Om han hade tänkt byta Jota även innan målet:

– Ja, det var planen. Vi tog inte av honom från planen för att han gjorde mål!

Om alternativen i offensiven ger dem en fördel gentemot Man City:

– Jag gillar inte de här diskussionerna. Att prata om att City saknar en anfallare, det är ett skämt. I matchen mot Crystal Palace hade de fem eller sex solklara målchanser, det hade ingenting med avsaknaden av anfallare att göra. Träffade De Bruyne ribban för att de inte hade någon anfallare? Det går inte att säga vad som helst: ena dagen är de världens bästa lag och den andra dagen behöver de en anfallare. Fotboll är inte så simpelt.

– Vi är i behov av alla våra spelare. Om man vill vara en anfallare i Liverpool måste man jobba stenhårt i varje match, man måste försvara överallt. Det är viktigt, det är därför vi roterar. Det handlar om hur de kan hjälpa oss i olika situationer. Man behöver pigga ben, det är inget stort problem för mig att välja en startelva. 

– För några år sedan var det Sadio, Mo och Bobby som spelade i princip hela tiden, ibland Divock. Det var så situationen såg ut då. Det var kanske anledningen till att vi inte gick långt i fler turneringar. Divock Origi var inte med i truppen idag, det är ett skämt med tanke på hur han sett ut på träning, men så ser det ut.

Om det tuffa spelschemat:

– Jag tror att vi har spelat sex fler matcher än Arsenal (sedan de möttes i Ligacupsemin), det kunde man se. Vi reser hit och dit. Sedan vi mötte dem senast har vi spelat 13 matcher tror jag och de sju. 13 matcher är galet och det stannar inte där. Jag klagar inte, vi klagar inte, det är bara så det är. Därför är jag så glad över segern idag, att komma hit och vinna med 2-0 mot det här laget, det är en speciell seger.

Om han föredrar att jaga eller bli jagad i titelracet:

– Jag hade föredragit att leda med 20 poäng!

Om det andra målet i matchen:

– Ett riktigt bra mål. Riktigt, riktigt, riktigt bra mål. Robbo vann bollen, klev in i straffområdet och väntade på rörelse i straffområdet, sedan hittade han fram till Bobby. Jag tror att det fanns två eller tre spelare i bra positioner men Bobby gjorde målet. Det är det som är lite synd med min position, jag har bara sett målet en gång och jag såg inte riktigt vem som gjorde det, men jag såg att Bobby fick gult kort och jag tänkte att han inte hade tagit av sig tröjan om det var Hendo som hade gjort mål! 

Om hur de minskat avståndet till Man City:

– Jag tänker inte så mycket på City. Det är sanningen. Den enda chans vi har är att vinna en imponerande mängd matcher. Det finns inget utrymme för poängtapp. Jag har sagt det förr, under de senaste åren har vi pushat varandra till galna nivåer. 

– Vi kämpar inte mot City. Vi möter dem om tre eller fyra veckor, jag vet inte exakt. Då kommer vi förhoppningsvis att ge dem en rejäl fight. Bortsett från det så är vi inne i en bra period, vi är på bra humör, så är det, men vi vet att vår enda chans är att fortsätta att jobba hårt.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer