– Vi är med i racet!

Bild till nyheten – Vi är med i racet!
Liverpools seger mot Arsenal innebär att de endast har en poäng upp till Manchester City. Andy Robertson tror att det blir en jämn kamp ända in i kaklet.

Mål i andra halvleken av Diogo Jota och inhopparen Roberto Firmino såg till att Liverpool tog en mycket viktig trepoängare i bortamatchen mot Arsenal. 

Det var en jämn första halvlek på the Emirates, men efter pausvilan steppade The Reds upp och var det klart bättre laget.

– Jag tycker att vi spelade bättre. Vi inledde matchen bra, de första 5-10 minuterna, vi hade några hörnor och ett par chanser. Sedan var de det bättre laget i stora delar av den första halvleken. De höll i bollen bättre, de vann andrabollar bättre än oss, sa Andy Robertson till Liverpoolfc.com efter slutsignalen.

– Men i halvtid, 0-0, vi visste att vi kunde spela bättre. Vi förändrade lite småsaker och det fungerade. I andra halvlek var vi betydligt mer dominanta, vi tryckte på och som tur är var vi kliniska framför mål.

Robertson var en starkt bidragande faktor till att Liverpool kunde ta ledningen med 2-0. Vänsterbacken vann tillbaka bollen högt upp i planen och slog assisten till Roberto Firmino.

– Det känns alltid bra att bidra med målgivande passningar. Jag tittade upp och såg Bobbys löpning. Jag och Trent hade ganska mycket att göra defensivt ikväll, Martinelli och Saka är tuffa att möta. Jag tycker att Trent var fantastisk mot Martinelli. Det är aldrig lätt mot Saka så jag är nöjd över att jag kunde stänga ned honom. 

– Det var en riktigt tuff match. Jag är glad över att vi höll nollan och att jag kunde slå assisten till Bobby. Bobby förtjänade sitt mål, jag tycker att han var fantastiskt bra när han kom in. Det allra viktigaste är att vi tog hem tre poäng.

Avståndet mellan Liverpool och Manchester City är nu endast en poäng.

– Det var en hängmatch för oss, jag gillar inte hängmatcher så mycket. Jag har hellre poängen säkrade. Nu har vi spelat lika många matcher, men jag hade hellre varit i Man Citys position, de är före oss, de har en fördel när det gäller poängen och vi måste åka till deras hemmaplan. 

– Vi måste bara fortsätta, vi måste försöka vinna matcher. Vi är i bra form just nu men vi har ännu en viktig match på söndag, en ny chans att komma till Wembley och därefter väntar landslagsuppehåll. Vi måste fortsätta framåt. Om vi kan göra det kommer vi att vara med i slutet av säsongen.

– Det är en sprint till mållinjen och vi är med i racet!


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer