​Rapport: Seger på Emirates!

Bild till nyheten ​Rapport: Seger på Emirates!
Det var länge en jämn tillställning på the Emirates, men efter Diogo Jotas ledningsmål i den andra halvleken blev det en trygg resa mot tre viktiga poäng för Liverpool som nu är blott en poäng bakom Manchester City i tabelltoppen.
SUMMERING:

Liverpool satte omedelbart press på Arsenal med ett par tidiga hörnor. Virgil van Dijk tvingade Aaron Ramsdale till en fin räddning med en hård och välplacerad nick.

Efter de inledande minuternas Liverpooltryck blev ett mer böljande spel där även Arsenal hotade offensivt.

Ju längre halvleken led desto färre målchanser var det tal om, bägge lagen hade längre perioder av bollinnehav men det var mestadels på mittplan, inget av lagen lyckades skapa något riktigt tryck mot något av målen.

I halvlekens sista minut slog Trent Alexander-Arnold en magisk, svepande passning mot en djupledslöpande Sadio Mané som under press av två försvarare inte riktigt lyckades med nedtagningen och avslutet gick högt över. Det var också det sista som hände i en relativt tillknäppt halvlek.

Liverpool hade en boll i nät i den andra halvlekens första minut när Jordan Henderson hittade fram till Mané som avslutade säkert - linjemannen höjde dock sin flagga och målet godkändes inte.

Thiago höll på att ställa till det rejält i den 51:a minuten när han slog en passning hemåt som gick rakt till Martin Ödeegard som fick ett ypperligt läge att ge sitt lag ledningen, men Alisson stod för en fin räddning och Thiago kunde pusta ut.

I den 55:e minuten kom matchens första mål och det kom ganska plötsligt: Thiago slog en superb instickare till Jota som från halvdålig vinkel avlossade ett skott som efter svagt agerande av Ramsdale gick i nät!

0-1:

Direkt efter målet gjorde Liverpool ett dubbelbyte där Mohamed Salah och Roberto Firmino ersatte Luis Diaz och målskytten Jota.

Firmino behövde inte mer än några minuter på sig innan han utökade Liverpools ledning. Andy Robertson jobbade stenhårt och vann tillbaka bollen högt upp på vänsterkanten och slog en låg passning mot den första stolpen där Firmino nådde först och skarvade den förbi Ramsdale och in vid den bortre stolpen.

0-2:

Efter 2-0-målet hade Liverpool full kontroll över matchen och trots offensiva byten av Mikel Arteta lyckades Arsenal aldrig sätta något rejält tryck för en reducering. Gabriel Martinelli kom nära med ett skruvat avslut mot den bortre stolpen i matchens slutskede men den gick på fel sida ur hemmalagets perspektiv.

Liverpool spelade tryggt av de avslutande minuterna och säkrade den blytunga segern som minskar avståndet till Manchester City till endast en poäng.

MATCHFAKTA:

Premier League

Arsenal - Liverpool 0-2 (0-0)

Målen: 0-1: Jota (Thiago), 0-2: (62) Firmino (Robertson)

Domare: Andre Marriner

Skott: 9-9

Skott på mål: 2-3

Bollinnehav: 48%-52%

Passningar: 502-518

Passningsprecision: 80%-82%

Fouls: 9-9

Gula kort: 0-1

Offsides: 4-2

Hörnor: 1-6

SKRIBENTENS SPELARBETYG:

Alisson 3,5, Alexander-Arnold 3, Van Dijk 4, Matip 4, Robertson 4, Fabinho 3, Henderson 3, Thiago 3,5 (ut 90), Diaz 3, Jota 3, Mané 3,5 Salah 2,5 (in 56), Firmino 3,5 (in 56), Jones - (in 90)

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer