Ignoreras av domarna

Bild till nyheten Ignoreras av domarna
Mohamed Salah är en av de mest kreativa spelarna i hela ligan och anfall efter anfall tar sin början genom att Liverpools nummer 11 sätter fart med bollen. Trots att han dessutom görs ner väldigt ofta av motståndarna är det väldigt sällan han får frispark om man jämför med andra spelare.

Med sina 20 mål och 10 assist är Mohamed Salah överlägsen i Premier League när det kommer till att skapa mål för sitt lag den här säsongen. Han skapar i tillägg till detta en mängd målchanser varje match och en mardröm för varje vänsterback att möta. 

Trots att många därmed är tvungna att gå på alternativet att helt enkelt göra ner egyptiern är det väldigt sällan han får frispark. Nästintill rekord-sällan. 

Totalt har Salah bara fått 16 frisparkar med sig på 26 matcher. Och det handlar inte endast om att han är bra på att undvika att bli nersparkad. 

– Vi ser ofta hur han fälls eller tacklas ner. Hade det bara varit att han lyckats undkomma alla tacklingar hade det väl varit en sak. Men det är ju tvärtom, konstaterade Klopp vid gårdagens andra del av presskonferensen inför Arsenal-matchen. 

Salah tvingades kliva av småskadad mot Brighton men annars är det ovanligt att skyttekungen behöver vila på grund av skador. Totalt har han varit tillgänglig för hela 171 av 180 ligamatcher sedan han anslöt till Liverpool. På vilka han dessutom gjort 115 mål. 

– Det handlar dels om tur, men också att han arbetat hårt med sin fysik, förklarar Klopp. 

– Samtidigt kan du inte träna dig till mirakel. Vissa spelare är mer utsatta än andra och 'Mo' är en sån. Men hittills har han med rätt inställning och rätt kropp kunnat hantera det. 

– Statistiken visar ju att han faktiskt blir nersparkad. Men bara att han får färre frisparkar. Det hade varit en sak om han aldrig blivit fälld. Men det är ju inte det vi ser. Jämför du honom med andra anfallsspelare är statistiken skrattretande. Det är faktiskt helt galet, konstaterar Klopp. 

Under säsongen är det hela 40 anfallsspelare som fått fler frisparkar med sig än Salahs 16. Allra flest har Wilfried Zaha fått med sina 72 stycken. Tvåa på listan är Ivan Toney med 59 och därefter följer Jordan Ayew på 57. 

– Ni borde faktiskt fråga domarna om det här, sa Klopp till pressen under tisdagen. Vi känner själva att han görs ner väldigt ofta. Men sen ser man den här statistiken. Eller hör från folk att han slänger sig billigt. Det är rent ut sagt skamligt. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer