– Inte säker på hur de pratar!

Bild till nyheten – Inte säker på hur de pratar!
Jürgen Klopp menar att de spansktalande spelarna i truppen hjälpt Luis Diaz att finna sig tillrätta i sitt nya lag, han förvånas dock lite av hur nära colombianen och Harvey Elliott kommit varandra.

Luis Diaz har, med all rätt, överösts med hyllningar sedan sin övergång från Porto till Liverpool. Mot Brighton stod anfallaren för ytterligare en imponerande insats där han bland annat gjorde lagets första mål. 

På presskonferensen efter segern pratade Jürgen Klopp om Diaz snabba anpassning. 

– Han är en väldigt duktig spelare. Vi har inte grupperingar i vårt lag men några grabbar som pratar spanska har tagit honom under sina vingar - erfarna spelare som Thiago, Fab, Bobby, de står honom nära, Diogo också, sa Klopp.

Managern har även noterat ett starkt band mellan Diaz och unge Harvey Elliott. 

– Han är en bra kille. Jag är inte riktigt säker hur Harvey Elliott och Luis pratar men de spenderar ganska mycket tid tillsammans.

Hur goda Elliotts spanskakunskaper är okänt, men de båda spelarna delade en speciell stund tillsammans mot Cardiff när de blev inbytta samtidigt, Diaz debuterade och Elliott gjorde comeback efter sin långa skadefrånvaro.

Under Klopp har supportrarna vant sig vid att nyförvärv ibland behövt tid på träningsplanen innan de verkligen fått chansen att visa upp sig i matchsituation, men Diaz har klivit rakt in i laget.

– Det är inte lätt att plocka in spelare under vintern då de inte får någon försäsong, men när det gäller Luis var det intressant eftersom sättet han spelade på i Porto var precis som vi ville att han skulle spela här, så han behövde egentligen inte förändra någonting, förklarade tysken.

– Han måste fortfarande anpassa sig till vissa delar, särskilt defensivt, men han har en härlig snabbhet och fina dribblingar. Jag tror inte vi riktigt har sett det bästa från honom när det gäller hans avslut. När vi scoutade honom såg vi några riktigt fina skott, så det finns utrymme för förbättring, men ja, han är en duktig spelare.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer