– Vi måste ta det match för match

Bild till nyheten – Vi måste ta det match för match
Andy Robertson är nöjd med den mentalitet som finns i den röda truppen där den kommande matchen alltid är den viktigaste, något han ser som ett måste om de ska lyckas komma ikapp Manchester City.

Matcherna fortsätter att dugga tätt för Liverpool som efter 2-0-segern mot Brighton nu måste skifta fokus till en ny utmaning i ligan i form av en bortamatch mot Arsenal på onsdag.

– Vi har inte så mycket tid att tänka och reflektera, säger Andy Robertson till Liverpoolfc.com när han får en fråga om titelracet.

– Det är tätt mellan matcherna, vi är kvar i alla turneringar och vi försöker bara ta det match för match. Det är viktigt att vi är förberedda både fysiskt och mentalt, jag tycker att vi är riktigt bra på just det.

– Vi har rätt mentalitet i truppen för att se den kommande matchen som den allra viktigaste, det är ju så det är, det är den matchen vi kan spela och då är det bara att glömma vad som väntar framöver.

– Förhoppningsvis blir det en spännande säsongsavslutning, vi måste fortsätta att vinna, vi är det jagande laget och måste ta det match för match och hoppas att Manchester City tappar poäng.

– Men allt vi kan göra är att kontrollera och vinna våra matcher, om vi kan göra det så får vi se hur långt det räcker i maj. Det är fortfarande många matcher kvar att spela.

Liverpool höll ännu en nolla mot Brighton, mycket tack vare Alisson som stod för en fin räddning när Danny Welbeck avlossade ett skott från nära håll i matchens slutskede.

– Han förtjänar beröm, säger Robertson.

– Han var lugn matchen igenom och hanterade bollarna som kom in bakom backlinjen, men annars hade han inte så mycket att göra, sedan stod han för en fantastisk räddning i slutet.

– Det visar att man hela tiden måste vara koncentrerad, man måste hela tiden hålla rätt fokus vilket jag tycker att vi gjorde på ett bra sätt. Men särskilt Ali, han kliver fram när han behövs. Hållna nollor är viktiga för honom, för backlinjen och för hela laget.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer