​"Diaz var för bra för Brighton"

Bild till nyheten ​"Diaz var för bra för Brighton"
Engelsk press imponerades av Liverpools 2-0-seger mot Brighton och återigen lyftes nyförvärvet Luis Diaz fram lite extra tack vare hans fina insats.
Neil Jones, Goal:

"Inför den här matchen ombads Jürgen Klopp att summera vilket avtryck Luis Diaz satt sedan hans flytt till Liverpool."

"'Bra, fantastisk, otrolig,' var de tre ord han valde och efter att ha sett den här matchen, vem skulle inte hålla med?"

"Man gör inte många fynd för £50M, men colombianen ser ut att vara just det, ett nyförvärv så skräddarsydd för the Reds att han lika gärna kunde dykt upp och sjungit 'You'll Never Walk Alone' och refererat till sina lagkamrater som 'la' och 'kidda'."

"Han var för bra för Brighton här och med sitt första Premier League-mål (hans andra reds anm.) hjälpte han Liverpool till en 2-0-seger som innebär att de fortsatt är hack i häl på Manchester City i tabelltoppen."

"De som ansvarar för Liverpools rekrytering ska återigen ha beröm. De har hittat rätt man i rätt tid och till rätt pris."

Freddie Keighley, Mirror:

"Colombianen hade visat prov på stor potential sedan £50M-övergången i januari men kom till sydkusten med endast ett mål på nio framträdanden för Liverpool."

"Men det fanns en känsla av att målen snart skulle komma för en spelare som är ett stort hot med bollen vid fötterna. Och i den 19:e minuten gav han Liverpool ledningen när han nådde först på Joel Matips chippade passning och nickade bollen förbi Robert Sanchez."

Sam Dalling, The Guardian:

"Luis Diaz visade återigen att livet kan gå vidare även om det värsta skulle inträffa (om Salah skulle lämna)."

"Det har varit iögonfallande hur snabbt han anpassat sig till Premier League, att säga att han har 'hit the ground running' vore som att beskriva Usain Bolt som en joggare."

"I sin första ligamatch borta från Anfield vred han och vände med bollen, gick i marken flera gånger, men varje gång tog han sig upp igen, inklusive den gång då han nickade in ledningsmålet efter att på ett modigt sätt hunnit först på bollen i en duell med Robert Sanchez."

Jim White, Telegraph:

"Liverpool kunde inte tagit en mycket tryggare seger: Brighton hade inte mycket att sätta emot vilket gjorde att de kunde minska avståndet till Manchester City i tabelltoppen."

"Brighton var de perfekta värdarna, endast en gång i hela matchen testade de sina gäster med ett skott på mål."

"Liverpool å andra sidan gjorde ett mål i vardera halvlek. Det andra målet var klubbens 2000:e Premier League-mål. Salah, som gjorde målet, ökade på sin målskörd i ligaspelet till 20 för fjärde raka säsongen i Liverpool."

Thisisanfield:

"Brightons supportrar spenderade stora delar av den andra halvleken genom att klaga på domsluten. De verkade ha glömt bort det allra konstigaste domslutet - att Robert Sanchez klara sig från ett rött kort."

"Exakt hur målvakten försökte att nå bollen i duellen med Diaz kan alla bara spekulera i, men allt hans utsträckta armar och ben gjorde var att nästan krossa colombianen i bitar."

"Det var ett solklart rött kort. Det är faktiskt helt förståeligt att domaren inte såg det med tanke på hur snabbt det gick, men det är just därför VAR finns. Detta var ännu ett misslyckande för systemet och de ansvariga."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer