– Ingen är större än klubben

Bild till nyheten – Ingen är större än klubben
Mohamed Salahs kontraktssituation har blivit ett hett diskussionsämne igen. Efter Liverpools seger mot Brighton diskuterade Peter Crouch, Steve McManaman och Rio Ferdinand stjärnanfallarens framtid.

Mohamed Salah gjorde mot Brighton sitt 20:e ligamål för säsongen när han från straffpunkten sköt in 2-0 till Liverpool.

Efter matchen hyllades anfallaren i BT Sports studio av experterna Peter Crouch, Steve McManaman och Rio Ferdinand som även diskuterade kontraktsfrågan som på nytt blivit aktuell efter agenten Ramy Abbas Issas agerande på Twitter och rapporter om att Salah inte är nöjd med det erbjudande som för tillfället ligger på bordet.

– Det finns ingen bättre spelare i Premier League just nu. Han är en outtröttlig målskytt, konstaterade Crouch innan McManaman bröt in:

– Sett till hans höga standard tycker jag inte att han har spelat jättebra sedan han kom tillbaka från de Afrikanska mästerskapen, jag tycker inte att han var fantastisk mot Brighton, men han tog vara på straffen och gjorde mål. Jag förväntar mig inte att han ska vara fantastisk varje match, det är inte normalt, de har nu fem spelare offensivt som kan kliva fram, vilket är briljant. Man kan välja och vraka bland alternativen beroende på vilken match som ska spelas.

Rio Ferdinand stämde in i berömmet.

– Jag tycker att han har råd att inte vara briljant hela tiden eftersom han är så avgörande när han väl får chansen. När läget kommer, oavsett om det är för en assist eller mål, tar han vara på det. Man kan prata om hur många mål han gör, men han har gjort ett tvåsiffrigt antal assist också. Han är effektiv i alla delar av sitt spel.

– Det som händer är att han, på grund av hans rykte och prestationer, drar på sig bevakning av så många spelare, vilket öppnar upp ytor för andra spelare. De måste älska att spela med honom, Mané och Diaz.

– För Premier Leagues skull hoppas jag att Liverpool kan behålla honom. Självklart finns det vissa anledningar som gör att jag kanske inte så gärna ser att han stannar, om jag ska vara självisk. Men sett ur ligans perspektiv är han en spektakulär spelare som gör ligan mer spännande.

Liverpool har lyckats bra med offensiva värvningar som Diogo Jota och Luis Diaz. Crouch tror inte att klubben kommer att bryta sin struktur och arbetssätt bara för att behålla Salah.

– Från Salahs synvinkel kan han säga "Jag borde vara den högst betalda spelaren i världen". Han har varit så bra. Det finns ingen bättre spelare i Premier League just nu.

– Men jag tror inte att de kommer låta sig tvingas till att förändra sin struktur för en enda spelares skull. Det kan leda till andra problem. Jag tycker att de har tillräckligt med offensiv kraft, men lyssna, tar man bort Mo Salah från vilket lag som helst så kommer de att påverkas, men om de erbjuds rätt pris kanske de måste överväga det (att sälja).

– Ingen är större än klubben, konstaterade Crouch avslutningsvis.

Salahs nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2023, så i sommar går han in i sitt sista kontraktsår om han inte kritar på en förlängning. 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer