– Alla är glada för hans skull

Bild till nyheten – Alla är glada för hans skull
Jürgen Klopp berättar om hur truppen reagerade på beskedet att Joel Matip vunnit priset månadens spelare i februari.

Joel Matip fick igår ta emot priset som Premier Leagues bästa spelare i februari. När Jürgen Klopp mötte pressen inför Brighton fick han en fråga om hur han och spelarna reagerade på detta.

– Vi hade ett möte inför träningen och då visste alla om det. Jag såg det först när Thiago skickade en bild i vår gruppchatt. Jag såg då att han stod med priset i handen och frågade om det verkligen var sant att Joel vunnit. Det var ganska likt firandet efter Ligacuptiteln om jag ska vara ärlig, det var väldigt roligt, svarade Klopp.

– Joel är en mycket omtyckt person i laget. Han är inte rubrikernas man och som jag sagt tidigare är jag inte så mycket för individuella priser för fotbollsspelare, men jag kan ändå förstå det lite grann. Om någon skulle ha vunnit så är det rimligt att det var Joel.

En följdfråga på ämnet var om han tycker att Matip är underskattad.

– Ja, definitivt. Jag brukar inte gilla att säga det, men ja, det är han. Tro mig, om det finns en människa på planeten som inte kunde bry sig mindre om att vara underskattad så är det Joel Matip. Han tänker nog inte alls på det, han är bara glad över att vara här med dessa grabbar och spela fotboll.

– Han är en väldigt smart person, men det är inte så att han går runt och tänker: "Herre Gud, jag borde ha högre status" eller så. Inte alls, därför är alla så glada för hans skull.


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer