Senaste nytt inför Brighton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Brighton
Jürgen Klopp pratade bland annat titelrace, krisen i Chelsea och svårigheterna med att möta Graham Potters Brighton när han mötte pressen inför lördagens bortamatch på Amex Stadium. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om situationen i Chelsea:

Han fick bland annat frågan om han pratat med Thomas Tuchel under veckan.

– Nej, jag och Thomas känner varandra men vi är inte så nära att vi pratar regelbundet. 

– Jag känner med honom och spelarna och de andra anställda, de är inte ansvariga för det som sker. Det finns en man som är ansvarig och det är Vladimir Putin. Jag känner inte till Roman Abramovitj roll i det hela men man kan, med tanke på hur det sett ut under åren, gissa att de står varandra ganska nära. Då tycker jag att den brittiska regeringen gör rätt, men det är inte roligt för de inom Chelsea och alla supportrar. 

Om Mohamed Salahs kontraktssituation:

– Mo förväntar sig att klubben är ambitiös, vilket vi varit under åren. Vad var frågan, om värvningen av Luis Diaz kan hjälpa Mo att fatta ett beslut? 

– Vi kan inte göra så mycket mer, men det handlar inte om det. Det är upp till Mo, klubben har gjort vad den kan göra, så är det. Ur min synvinkel är det precis som det ska vara. Det har inte hänt någonting, ingen har skrivit på något, ingen har tackat nej till något. Så vi måste bara vänta, det är ingen stress. 

Om Brighton och Graham Potter:

Potter sa på sin presskonferens att han gillar att möta Liverpool eftersom de är bland de bästa i världen.

– Brighton är inte världens bästa lag, men de är otroligt bra. Vi är inte bäst i världen heller, men det var fint sagt. Graham vet exakt hur läget är, det ska spelas fotboll och man kan alltid skapa problem för de lag man möter, det är vad vi försöker göra hela tiden.

– Det är vad de kommer att försöka göra, de har inte fått med sig så bra resultat på slutet men de har presterat bra. Jag tror att de har fjärde mest bollinnehav i ligan vilket är svårt att uppnå, man måste spela bra för att hålla i bollen så mycket. Det är alltid en utmaning att möta dem, det såg vi i matchen på hemmaplan. 

– Är man inte kompakta mot Brighton spelar de runt och igenom en. Vi måste vara på topp i vår defensiv, vi ska inte visa att vi är bäst i världen, vi är ödmjuka nog att åka dit och kämpa väldigt hårt. Det är vad jag förväntar mig. Jag vill att vi ska jobba stenhårt.

Om Luis Diaz:

– Han har gjort det fantastiskt bra, det har gått snabbt för honom. Det är allt vi kunnat önska. När man köper en spelare vet man aldrig hur snabbt det går, men Luis besitter så många kvaliteter för att kunna sätta avtryck här. Det såg vi från första stund. Det vi ser på träning får vi också i matcherna.

Om vikten av momentum:

Liverpool har sju raka segrar i Premier League.

– För oss är det väldigt viktigt. Vi har inte råd att tappa några poäng. Vi måste fortsätta, det är tydligt, alla vet hur situationen ser ut. Om vi har någon form av momentum ska vi se till att behålla det. 

Om han tror det blir ett jämnt titelrace ända in i kaklet:

– Från vår sida hoppas vi det, men jag vet inte. Vi pratar alltid så mycket om detta här, alla är så exalterade över tanken på ett titelrace. Men vårt problem är att vi ska möta Brighton. Sedan har vi vår hängmatch, som är mot Arsenal på bortaplan. Många tänker bara tre poäng, tre poäng, men det är minst 180 minuter fotboll som ska spelas innan poängen delas ut.

– Det är tufft, men grabbarna har gjort det bra så här långt så varför skulle jag inte tro på att vi kan fortsätta. Vi kommer att ge allt. Vi kan inte kalla det ett titelrace, vi är fortfarande efter, vi ska försöka att vinna matcher, sedan får vi se.

Om Roberto Firmino:

– Han är tillbaka. 

Om skadeläget:

– Vi har haft lite småproblem, men ingen har tvingats stå över träning. Sedan har vi... Covid är inte över. Sådana saker har vi eller hade, vi får se vad som händer, vi gör allt för att undvika det men det är inte alltid möjligt. Spelare eller stabmedlemmar som haft det nu har inte visat några symtom, vilket är bra, men de kan fortfarande inte vara involverade.

– Vi får se. Spelarna är inte här än, vi ska träna senare, än så länge har jag inte hört något om några skador, alla bör vara redo. 

Om att behålla motivationen i den intensiva perioden:

– Det handlar om spelarnas mentalitet. Vi tycker inte synd om oss själva. Vi gillar situationen vi befinner oss i och vi är vana vid det här. Förra säsongen, när vi ville säkra en plats i Champions League, behövde vi också vinna i princip alla matcher i flera veckor. Vi har varit med om sådana här lägen förut. 

– Jag tar ingenting för givet. Grabbarna investerar väldigt mycket i detta. Vi försöker att hjälpa dem så mycket vi kan med återhämtning och så vidare. Sedan försöker vi förmedla varför det är rimligt att ge allt. Vi vill skriva en speciell saga, inte bara i år utan generellt. Om man vill blicka tillbaka på en framgångsrik period senare i livet gäller det att ge allt här och nu. 

– Det handlar om grabbarna själva, de motiveras av varandra. Det finns förebilder i laget som sätter standarden i omklädningsrummet och ute på planen. 

Om varför det är svårt att möta just Brighton:

– De är ett riktigt bra lag. Graham gillar, och har tid, att förändra spelsätt mot varje enskild motståndare. Han är en otrolig tränare, jag gillar verkligen det han gör. Brighton har ibland problemet att de inte sätter de lägen de skapar. Men ser man till hur de spelar är de roliga att titta på. 

– Vi ledde med 2-0 senast, vi lämnade dörren lite på glänt, de gjorde ett drömmål och därefter var vi inte kompakta nog. Då spelade de igenom oss. Inte många lag klarar av det, men de kunde det. 

Om reaktionen efter förlusten mot Inter:

– Vi är inga bra förlorare. Efter matcherna brukar jag prata lite i omklädningsrummet, ofta är det mest beröm till spelarna, men efter den här matchen var det lite annorlunda. Men jag jag insåg att jag var på bättre humör än spelarna trots att jag också hade förlorat. Min första tanke var att vi var vidare, grabbarnas första tanke var att vi hade förlorat. 

– Som alltid i livet, det är viktigt att visa en reaktion. Resultatet är bara en viss del, jag fokuserar mycket på insatsen och det fanns en del delar jag inte gillade, särskilt defensivt. Det är bra att ta upp innan man möter Brighton, försvarar man inte bra mot dem får man problem. 

– Vårt presspel var inte i närheten av vad jag hade förväntat mig. Vi förlorade matchen, det kan vara bra att åka på en smäll när man inte gör det som planen var, men vi kunde ha vunnit också sett till chanserna vi skapade. Vi hade en del problem vi inte brukar ha och vi måste se till att lösa dem. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer