– Är i en fantastisk position

Bild till nyheten – Är i en fantastisk position
Liverpool är vidare till kvartsfinal i Champions League. Trent Alexander-Arnold ser med spänning fram emot en säsongsavslutning där titelchanser finns på flera håll.

Liverpool förlorade med 1-0 hemma mot Inter men säkrade en plats i kvartsfinal i Champions League tack vare den 2-0-ledning de hade med sig från San Siro.

– Det är allt som spelade någon roll för oss, konstaterade Trent Alexander-Arnold när han pratade med Liverpoolfc.com efter slutsignalen på Anfield.

– Vi är besvikna över att vi inte vann men det som betydde något var att ta sig vidare till nästa runda.

– Vi är i en fantastisk position. Vi har redan vunnit en titel och är i en stark position i de tre andra turneringarna. Vi har två spännande kvartsfinaler att se fram emot och i ligan är det finaler varje omgång.

– Det är en spännande tid att vara i klubben med alla dessa matcher, om alla håller sig skadefria kan vi förhoppningsvis fortsätta framåt.

I hemmamatchen mot de regerande italienska mästarna hade Liverpool inte marginalerna på sin sida, vid tre tillfällen var målramen det enda som hindrade de röda från att näta. Istället kunde Lautaro Martinez skjuta hem segern till Inter.

– De låg under med 2-0 så vi förväntade oss att de skulle spela offensivt mot oss, det var vad vi förberedde oss på, sa Alexander-Arnold.

– Vi skapade en del chanser, vi kunde ha gjort mål, men vi tog inte vara på dem, men samtidigt försvarade vi oss tillräckligt bra för att de bara kunde göra ett mål.

– Om vi hade gjort mål i första halvlek hade vi kunnat kontrollera det bättre, men det lyckades vi inte med. Att de sedan behövde spela med tio man hjälpte oss, då kunde de inte hota oss på samma sätt.

– Det var inte bekvämt, självklart inte, men vi lyckades ta oss vidare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer