​"Jakten på titlarna fortsätter"

Bild till nyheten ​"Jakten på titlarna fortsätter"
Engelsk press konstaterade att Liverpool inte kom upp i nivå mot Inter men lyfte samtidigt fram det viktigaste i sammanhanget: de röda är vidare till kvartsfinal och drömmen om en speciell säsongsavslutning lever vidare.
Neil Jones, Goal:

"Jürgen Klopp kommer vara fullt medveten om att hans lag kan spela bättre, mycket bättre. De inledde bägge halvlekar slarvigt och blev märkbart störda av aggressiviteten och intensiteten i Inters presspel i stunder. Sanchez, fram till det röda kortet, och Vidal var de främsta löparna."

"Liverpool, med vetskapen om att de hade råd att förlora och gå vidare ändå, var inte sig själva. De var inte skarpa nog i sitt passningsspel och och blev av med bollen centralt på mittfältet allt för ofta."

"Fabinho hade problem och ingen av anfallarna Jota, Salah och Mané hotade som vi är vana vid."

Thisisanfield:

"De italienska mästarna gjorde det svårt för Liverpool i det första mötet på San Siro, men då kunde Jürgen Klopps lag visa klassen och ta med sig en 2-0-ledning in till denna match."

"Inter hade återigen gjort sin Liverpool-läxa och gav de röda lite tid med bollen när de ville starta sina anfall."

"De blåsiga förhållandena hjälpte inget av lagen när det kom till passningar och uppbyggnadsspel. Inter hade kunnat gynnats av en mer böljande matchbild, men de behövde samtidigt någon form av stabilitet för att ha chansen att kvittera i dubbelmötet."

Sam Wallace, Telegraph:

"Det hade gått exakt ett år sedan Jürgen Klopps spelare senast förlorat på Anfield, en oväntad förlust mot Fulham i ligaspelet. Denna förlust påverkade inte deras avancemang till kvartsfinal i Champions League, men den kan nog hänga kvar i Liverpool-managerns bakhuvud en längre tid."

"Detta var slutet på en 15 matcher lång förlustfri svit för Liverpool som sträckte sig tillbaka till förlusten mot Leicester City på King Power 28 december."

"Segern i Milano räckte i slutändan, men det kändes lite för nära för en klubb med Liverpools kraft i denna turnering, även om det var mot de regerande italienska mästarna."

Ben Husband, Mirror:

"Gareth Southgate ska inom de kommande veckorna ta ut sin landslagstrupp och här visade Alexander-Arnold att allt prat om bristande defensiva kvaliteter är överdrivet."

"Liverpool må ha släppt in ett mål mot Inter, men Alexander-Arnold stod för en imponerande insats i planens båda riktningar. Vid två tillfällen i den första halvleken var det hans positionering som satte stopp för anfall medan hans leverans in i det andra straffområdet var, föga förvånande, fantastisk."

"Kampen mellan honom och Reece James om en plats ser ut att fortsätta hela vägen fram till Qatar, men i den här formen hade det varit svårt att inte inkludera Liverpool-spelaren."

Karl Matchett, Independent:

"Diogo Jota gjorde mål på löpande band innan skadan men har haft problem att nå högsta växeln sedan dess."

"Här hade han problem att bli involverad och när han väl blev det var det ofta skadligt för lagets offensiv, han tappade kontrollen, passade fel och drog på sig frisparkar."

"Problemet för Jota är att han riskerar att förlora sin plats i elvan: Roberto Firmino är tillbaka från skada och nyförvärvet Luis Diaz har snabbt kommit att bli en favorit bland supportrarna, en spelare som får laget att klicka offensivt."

"Liverpools förlustfria svit är över, men jakten på titlarna fortsätter."

"De är vidare till kvartsfinal i Champions League, precis som i FA-cupen och den andra inhemska cupen är redan vunnen."

"Få lag kommer vilja lottas mot Klopps lag i kvartsfinal, även efter denna överraskande förlust, och även om de inte pratar högt om det har tränarna och spelarna på Anfield siktet inställt på en ny Champions League-titel."

"De vann den för tre säsonger sedan och är en av favoriterna att göra det i år."

Ian Ladyman, Daily Mail:

"Liverpool är vidare till kvartsfinal i vad som är deras favoritturnering. De har bortasegern med 2-0 att tacka för det och nu har de en första hemmaförlust på ett års tid att reflektera över."

"Men det är inte allvarligare än en anomali i statistiken. Liverpools momentum i ligan och de andra turneringarna lever vidare."

"Jürgen Klopps lag nådde inte sin högstanivå här men de är fortsatt ihärdiga i sitt arbete vilket tog dem vidare under en kväll där väderförhållandena gjorde det svårt att spela en konstruktiv fotboll."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer