​– Rättvist att vi tog oss vidare

Bild till nyheten ​– Rättvist att vi tog oss vidare
Jürgen Klopp menar att Liverpool förtjänade att gå vidare till kvartsfinal i Champions League efter dubbelmötet mot Inter som slutade 2-1.

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter förlusten hemma på Anfield som tack vare 2-0-segern på San Siro räckte till avancemang:

Om matchen:

– Peter Krawietz säger alltid att det är en konst att förlora rätt matcher. Jag hatar det fortfarande men om det var någon match vi hade råd att förlora var det kvällens match eftersom huvudmålet är att ta sig vidare. Men det är inte så att jag är överlycklig.

– Jag är glad över att vi är vidare eftersom vi när vi såg lottningen tänkte att det skulle bli tufft. Vi tog oss vidare och sett över två matcher förtjänade vi det. Det är OK. Att vi hade lite problem i kvällens match berodde på flera anledningar, en var kvaliteten hos våra motståndare och sedan deras spelsätt, vi känner igen det lite från hur Leeds spelade under Bielsa, men denna gång med mer kvalitet vilket gör det riktigt svårt att möta dem. Men vi hade fortfarande chanser som vi inte gjorde mål på.

– När jag tänker på matchen gillade jag inte vår kontringspress, jag tror inte vi vann tillbaka bollen på det sättet under de första 20 minuterna. Man måste öppna upp laget när man har bollen men när man förlorar den måste man vara redo att jaga. Det var inte riktigt så vi ville ha det. Men vi måste också respektera kvaliteten som vår motståndare besitter.

– Om vi hade - det är ett stort om - vi hade utnyttjat våra chanser på fasta situationer och i andra lägen hade det varit annorlunda men vi missade chanserna, vi kunde ha vunnit matchen. Men det är rättvist att vi tog oss vidare, mot en tuff motståndare, det är det enda jag är intresserad av. Låt oss fortsätta framåt nu.

Om Sanchez röda kort:

– Jag förstår inte varför vi måste prata om det. Om man spelat fotboll så vet man att man inte kan försätta sig i en situation där man riskerar att skada motståndaren. Så är det. Om Fab hade gått in lika hårt i situationen hade båda spelarna blivit skadade. Sanchez flög in i situationen och ja, han kanske nuddade bollen, men han kan inte stanna upp och då träffar han Fab på ett illa sätt.

– Jag tycker att han hade lite tur som inte fick en annan färg på kortet när han tacklade Thiago i den första halvleken, det var en liknande situation. Passion är bra, men om det leder till dessa situationer hjälper det inte.

Om han oroas över någonting särskilt efter kvällens match:

– Vissa delar, inte allting. Jag gillade inte hur vi pressade under de första 20 minuterna och det har ingenting med våra motståndare att göra, det handlar bara om oss. Målet vi släppte in borde vi inte släppt in, avslutet var briljant, men vi kunde agerat annorlunda innan.

– Men det är inte så att jag är den typ av person som pekar finger åt killarna idag och säger att detta var helt värdelöst. Sådana här saker kan hända, man måste ta med sig det och se till att det inte händer igen.

– Som sagt, vi kunde ha spelat bättre, inte mycket bättre om jag ska vara ärlig eftersom motståndarna var så bra. Det är inte så att jag tänker att vi borde dominerat dem eller så. Det är tufft, men vi är medvetna om att om den första nicken hade gått in - det är ett stort om - eller om vi hade satt en eller två chanser så hade matchen sett annorlunda ut.

– Eftersom vi inte tog tillvara på dem så höll sig Inter kvar i matchen, men efter det röda kortet kunde vi i kontrollera matchen. Jag tycker vi förtjänade att nå kvartsfinalen och det är nog det enda vi är intresserade av.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer