Kalla fakta inför returen

Bild till nyheten Kalla fakta inför returen
Det är matchdag! Liverpool välkomnar Inter till Anfield för ett avgörande i kampen om en kvartsfinalplats i Champions League. Här finner du kalla fakta inför matchen.

Liverpool har aldrig åkt ur en europeisk turnering efter att ha vunnit det första av två möten på bortaplan, något som hänt 36 gånger tidigare. Ikväll tar de med sig en 2-0-ledning in till matchen på Anfield.

The Reds är det enda laget som har vunnit samtliga matcher i Champions League denna säsong. De två andra klubbarna som hade ett felfritt facit i gruppspelet, Ajax och Bayern München, kryssade sina första åttondelsfinaler.

Endast en gång tidigare har Liverpool blivit utslagna efter att ha vunnit det första mötet med två måls marginal. Det var mot Inter i semifinalen 1965, då förlorade Liverpool med 3-0 på San Siro efter att ha vunnit med 3-1 på Anfield.

I 2-0-segern mot Inter blev Jürgen Klopp den åttonde managern att vinna 50 Champions League-matcher efter Alex Ferguson, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, Arsene Wenger, José Mourinho, Louis van Gaal och Rafael Benitez.

I sina 13 senaste matcher har The Reds endast varit i underläge i totalt 16 minuter.

Mohamed Salah är blott tre mål från att ha gjort 30 mål under en säsong för Liverpool för tredje gången på sina fem säsonger i klubben.

Harvey Elliott blev Liverpools yngsta spelare att spela i Champions League när han, 18 år och 318 dagar gammal, spelade mot Inter i det första mötet.

Liverpool har mött italienskt motstånd på Anfield 15 gånger, nio matcher har slutat i seger och fem i förlust. Förlusterna kom mot Genoa (1992), Roma (2001), Fiorentina (2009), Udinese (2012) och Atalanta (2020).

Atalanta är det enda italienska lag som kommit till Anfield och vunnit med två måls marginal, det var dock när det var spel inför tomma läktare.

Liverpool kan bli det första laget någonsin att slå Inter både hemma och borta i en utslagsrunda två gånger, första och hittills enda gången de gjort det var 2007/08.

Alisson och Salah har startat samtliga Champions League-matcher denna säsong medan Fabinho och Sadio Mané fått speltid i samtliga.

Luis Diaz har även han spelat i alla sju matcher, men de första sex spelade han för sin tidigare klubb Porto.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer