​– Kan bli bäst genom tiderna

Bild till nyheten ​– Kan bli bäst genom tiderna
Fabinho tror att Liverpool i Trent Alexander-Arnold har en spelare som kan komma att bli den bästa högerbacken i historien.

Trent Alexander-Arnold fortsätter att leverera högklassiga prestationer vecka in och vecka ut i Liverpooltröjan. Assisten han gjorde mot West Ham innebär att han nu gjort 16 assist denna säsong - hans högsta notering någonsin.

På presskonferensen inför tisdagens retur mot Inter fick Fabinho en fråga om sin assistmaskin till lagkamrat. Brassen är full av beundran för högerbacken.

– Det handlar inte bara om assist. Han är viktig i spelet. Han hittar ytor och hittar alltid lösningar. Alla hans passningar är viktiga. Sen har han utslagsgivande faktor med alla assists såklart, sa Fabinho.

– 16 assists för en back är helt otroligt och då har vi 3-4 månader kvar att spela. När jag ser honom spela är han inte riktigt en högerback för mig. Han är mer en nummer 8 eller nummer 10.

Fabinho ser inga gränser för 23-åringens utvecklingspotential.

– Låt oss bara hoppas han fortsätter så här, då kan han nog bli den bästa högerbacken i världen genom tiderna.

I Premier League har Alexander-Arnold gjort 11 assist denna säsong och 44 totalt under sin karriär, en siffra som placerar honom på tredjeplats på listan över försvarsspelare med flest assist i turneringen. Endast Andy Robertson (48) och Leighton Baines (53) har gjort fler.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer