Lånekollen: Williams nära drömmål

Bild till nyheten Lånekollen: Williams nära drömmål
Tio utlånade röda var i spel i helgen. Neco Williams var en ribbträff från att göra ett av säsongens mål i the Championship.

England

The Championship

Neco Williams fortsätter att imponera i Fulham och fick mot Blackburn göra sin sjätte raka ligastart. Ytterbacken hjälpte ligaledarna att hålla nollan och ta ytterligare tre poäng på resan mot uppflyttning, men han var också mycket nära att göra ett spektakulärt mål från halvplan.

Den unge walesaren startade en kontring och hade enorma ytor framför sig, när han löpt över mittlinjen beslutade han sig för att avlossa ett skott mot mål då han noterat att Blackburn-keepern stod långt ut, dessvärre träffade bollen ribban.

Vid 2:06 in i klippet kan du se hur nära Williams var ett drömmål:

– Det hade varit ett fantastiskt mål, enligt mig är det endast spelare av högsta kvalitet som kan göra sådant, sa Marco Silva efter matchen.

– Han har anpassat sig riktigt bra, han är ständigt öppen för nya lärdomar och vet att han måste jobba väldigt hårt.

På annat håll i the Championship ställdes Sepp van den Berg och Nat Phillips mot varandra i en match mellan Preston och Bournemouth. De båda spelade 90 minuter och det var Van den Berg som drog det längsta strået då hans lag vann med 2-1.

Ben Davies spelade 90 minuter i Sheffield Uniteds 1-1-match mot Nottingham Forest.

League 2

Paul Glatzel har varit skadad i en knapp månad, men i Tranmeres 3-2-förlust mot Northampton fick han göra comeback då han kom in från bänken med en dryg halvtimme kvar att spela.

Jake Cain gjorde sin tredje start på de fyra senaste matcherna för Newport, han spelade hela matchen när Bristol Rovers stod för motståndet.

Övriga

Målvaktstrion Vitezslav Jaros (Notts County), Liam Hughes (Stalybridge Celtic) och Jakub Ojrzynski (Caernarfon Town) spelade alla 90 minuter för sina respektive lag, men endast den sistnämnde höll nollan och vann. Luis Longstaff gjorde ett 16 minuter långt inhopp i Queen's Parks match mot Dumbarton.

Skadade: Sheyi Ojo

Spelade inte: Ben Woodburn, Adam Lewis, Anderson Arroyo

Källa: Thisisanfield.com.