​– Tuffaste motståndaren jag mött

Bild till nyheten ​– Tuffaste motståndaren jag mött
Pep Guardiola menar att han under sina år som manager aldrig ställts inför en svårare utmaning än den att konkurrera med Jürgen Klopps Liverpool.

Liverpool satte press på Manchester City i tabelltoppen genom att besegra West Ham i lördags, men det ljusblåa Manchester-laget hade inga som helst problem med att ta en trepoängare i derbyt mot Manchester United och på så sätt öka avståndet ned till The Reds till sex poäng igen.

När Pep Guardiola intervjuades efter segern fick han bland annat frågor om det som blivit ett nytt intensivt titelrace med Liverpool.

– Förhoppningsvis är vi jobbiga för Liverpool. Jag har sagt det många gånger, framgång som manager är att man vill fortsätta att vinna år efter år. Vi är ödmjuka inför varje match och fortsätter spela vårt spel, det har dessa spelare gjort gång efter annan, sa spanjoren enligt Liverpool Echo.

Guardiola har under sin tid som manager slagits i toppen av La Liga, Bundesliga och Premier League. Det är i den sistnämnda ligan han ställts mot den svåraste motståndaren i form av Liverpool, det slog han fast i intervjun.

– Att konkurrera med Liverpool är en av de största prestationerna i min karriär som manager. De är fantastiska. Liverpool är den tuffaste motståndare jag mött under mina 12-13 år som manager.

Titelracet fortsätter nästa helg då Liverpool möter Brighton på bortaplan på lördag medan Manchester City ställs mot Crystal Palace, även det på bortaplan, på måndag. Innan dess ska de båda lagen spela sina returmatcher i Champions Leagues åttondelsfinal där City har en 5-0-seger med sig till hemmamatchen mot Sporting medan Liverpool har en fördel i form av en 2-0-ledning när Inter gästar Anfield.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer