Senaste nytt inför Inter

Bild till nyheten Senaste nytt inför Inter
Jürgen Klopp har mött pressen inför morgondagens match mot Inter. Här är vad han hade att säga.
Om skadeläget

– Alla tränade för fullt igår (söndag). Även Firmino, Thiago och Joel (Matip). Men vi får vänta och se exakt. Bobby har varit borta lite längre och behöver kanske några pass till. Kanske att vi ger honom några dagar med träning till innan han är tillbaka (i matchspel). Idag är det en lugnare träning med tanke på match imorgon. 

Förutsättningarna inför returmötet och Liverpools 2-0 från Milano

– Finns verkligen allt att spela om fortfarande. Detta är en ledning många tappat förr. Du kan inte tro du är halvvägs vidare. Det är såklart ett fantastiskt resultat för oss, bättre än jag trodde att vi skulle få med oss, så vi ska vara jättenöjda. Men det är en extremt tuff match som väntar. Vi vet hur mycket kvalitet de har. De vann med 5-0 senast (mot Salernitana i fredags) och det har väldigt imponerande anfallare. Martinez och Dzeko gjorde deras mål. De har även Gosens tillbaka nu. Däremot är jag glad att Barella inte spelar (avstängd) för han låg bakom tre eller fyra av deras mål. Men oavsett vilka som spelear så kommer Inter inte hit som turister. Vi vill attackera matchen och de vill attackarea matchen.

Om det tajta spelschemat

– Nu spelade vi söndag, onsdag, lördag, tisdag sedan finalen mot Chelsea... det är hemskt. Men visst, det kan fungera när man har hela truppen tillgänglig. Men med mindre trupp är det inte hållbart. Och vi måste få in fem byten i Premier League också. Vi har det i de andra tävlingarna men varför inte i ligan? Vi måste förstå att vi måste ta hand om våra spelare. Ligan kommer att köra slut på spelarna annars. Duktiga fotbollsspelare riskerar gå sönder. Med fem byten minskar skadorna, jag lovar. Vi kommer att se effekten om vi ändrar. Det är bara för att vi har fem byten i de andra tävlingarna som detta schemat ens är möjligt nu. Annars hade det inte gått. 

Om att (en missnöjd) Salah plockades av mot West Ham

– Det fanns ingen speciellt grund. Ingen vila eller så bara för att vara redo imorgon. Han är såklart alltid desperat för att göra mål och har vi chansen att kontra så är han ett vapen. Han jobbar dessutom stenhårt i defensiven. Men vi hade andra spelare denna gången och kände att vi fick in friska ben. Vi tog in Jota istället och det är inget konstigt med det.

Angående Peps uttalande att Liverpool är hans tuffaste motstånd någonsin

– Ja, jag kan bara säga detsamma (skratt). Jag kan säga att City är det tuffaste... men även Bayern när han han var där och jag mötte dem med Dortmund. Vi pushar varandra. Vi tar varandra till högre nivåer. Vi klarade inte av att konkurrera förra säsongen av uppenbara skäl men annars har vi varit nära varandra senaste åren och vi har triggat varandra att nå helt nya nivåer. Vi får se hur det går (den här säsongen) när vi väl summerar alla matcher.

Att det verkar vara just Liverpool, Chelsea och City som gör upp om alla titlar

– Innan vi tänker på nästa motstånd i just denna tävlingen ska vi tänka på Inter. Det var nog den tuffaste lottningen man kunde få i en åttondelsfinal. Se vet vi också att Premier League, överlägset, är världens tuffaste liga. Här finns inga enkla matcher. Det handlar inte bara om oss, City och Chelsea. Vi njuter samtidigt av det. Och tänk om vi inte varit där omkring hela tiden och utmanat City? Och tänk om City inte fanns på samma sätt som ett motstånd för oss? Då hade vi säkert haft massa fler titlar. Men vi älskar utmaningen. Vi vill möta världens bästa lag och du behöver alltid möta dem till slut.

– Ibland är inte finaler de mest spektakulära matcherna att se. Men det vi skapade en sådan final tillsammans med Chelsea i Carabao Cup och för alla som älskar fotboll måste det vara fantastiskt. Och en av anledningarna, jag säger det igen, var för att vi hade fem byten och spelarna orkade hålla den energin i 120 minuter. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer