​– En av de tuffare matcherna på länge

Bild till nyheten ​– En av de tuffare matcherna på länge
Andy Robertson erkänner att Liverpool inte nådde sin högstanivå mot West Ham, men han är mycket nöjd med det defensiva arbetet de lade ned för att säkra de tre poängen.

West Ham bjöd på tufft motstånd på Anfield men Sadio Manés mål i den 27:e minuten räckte för att Liverpool skulle säkra tre viktiga Premier League-poäng.

– Det var tufft, konstaterade Andy Robertson i en intervju med Liverpoolfc.com efter slutsignalen.

– De är ett bra lag, de gjorde det svårt för oss. Vi lyckades ta ledningen genom Sadio och sedan hade de ett par chanser. Vi var inte så bra vi kan vara men det är viktigt att kunna vinna matcher även när så är fallet. Vi höll nollan och behövde stå emot defensivt. Det var två bra lag som kämpade mot varandra. Det kändes som en lättnad spreds på arenan vid slutsignalen.

Liverpool höll nollan för nionde gången på 13 matcher.

– Att hålla nollan är så viktigt, det ger oss självförtroende. Idag var en av de tuffare utmaningarna på länge. Vi behövde verkligen slita och göra tacklingar i sista stund och så. Men att hålla nollan är viktigt, det är så vi kan sätta en bra grund.

– Anfallarna älskar att göra mål men det bästa sättet att vinna på är genom att hålla nollan, sedan kan förhoppningsvis grabbarna längst fram utföra sin magi. Sadio gjorde det idag och sedan handlade det om att stå emot, vilket vi gjorde. Vi nådde inte vår högstanivå men vi tog tre viktiga poäng.

Segern var de rödas 12:e raka om man räknar in samtliga turneringar.

– Ja, 12 raka segrar är fantastiskt men vi måste fortsätta. Vi måste göra mer om vi vill lyckas med det vi vill. Vi är inne i en bra period nu, vi spelar bra och även om vi inte spelar så jättebra lyckas vi ta segrar. Vi är inne i mars nu och slåss i tre turneringar. Vi har en titel redan men måste nu fortsätta framåt. Det är viktiga månader som väntar och förhoppningsvis blir det spännande för våra supportrar.

– Det är upp till oss att hålla liv i stämningen och det enda sättet vi kan göra det på är genom att vinna. Vi jagar fortfarande i ligan och det måste vi fortsätta med.

Robertson berömde sin ytterbackskollega Trent Alexander-Arnold som stod för sin 16:e assist för säsongen och en viktig rensning på mållinjen.

– Han är otrolig. Rensningen var speciell, han var lite felpositionerad först om jag ska vara kritisk men hans hemjobb var otroligt, snabbheten och beslutsamheten. Vi pratar mycket om assist men enligt mig var det det bästa han gjorde idag. Assisten var ett misslyckat skott! Det har han åtminstone erkänt...

– Lyssna, 16 assist denna säsong är otroligt men idag var hans viktigaste bidrag rensningen på mållinjen. Det var bra gjort av honom.

– Vi har en vänskaplig tävling oss emellan men om båda spelarna kan bidra och hjälpa laget att vinna matcher så är det såklart det allra viktigaste. Det var en skön känsla när vi tog ledningen och sedan handlade de bara om att hålla fast vid de tre poängen. Trent gjorde det bra, förhoppningsvis kan han producera siffror vi aldrig sett tidigare. Det återstår många matcher och han kan assistera när som helst känns det som.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer