"Tre massiva poäng på Anfield"

Bild till nyheten "Tre massiva poäng på Anfield"
Engelsk media berömmer Liverpool efter uddamålssegern mot West Ham. Luis Diaz och Trent Alexander-Arnold är två spelare som lyfts fram för sina prestationer.
Andy Hunter, The Guardian:

"Det var inte vackert, det var inte övertygande, men för Jürgen Klopp spelar det verkligen ingen roll. Liverpool tog sin 12:e seger i följd med en knapp seger mot West Ham och lade över pressen på Manchester City inför söndagens Manchester-derby."

"Liverpool hade sina stunder i andra halvlek också med bland annat ett skott från Diaz som gick tätt utanför, men det var en dag där de helt enkelt behövde kämpa stenhårt och överleva. Klopps lag levererade."

Melissa Reddy, Independent:

"Sedan Liverpools 3-2-förlust på London Stadium i november har vi fått uppleva Kurt Zoumas 'catgate', aktiva och tidigare spelare skamlöst promota NFT:s, John Terry har tyvärr skaffat twitter, tidigare Leeds-managern Marcelo Bielsa fått skiljas från sin kylbox, Roman Abramovitj har tvingats lägga ut Chelsea till försäljning efter att ha blivit pressad till följd av Vladimir Putins invasion av Ukraina..."

"Under den smått otroliga perioden har Merseyside-laget endast förlorat en match och vunnit 20 vilket gjort City obekväma i toppen, Ligacuptiteln säkrats samtidigt som Champions League- och FA-cupspelet fortsätter."

"Lördagens 1-0-seger håller titelracet vid liv inför Manchester-derbyt och förstärkte tanken på att Liverpool inte kommer att avsluta den här säsongen med endast en titel."

Paul Gorst, Liverpool Echo:

"Klopps knytnävsslag i luften vid slutsignalen sa allt. The Kops reaktion likaså."

"Det här var tre massiva Premier League-poäng för Liverpool på Anfield."

"Klopp vet om det. The Kop vet om det. Och Manchester City, som möter grannlaget United under söndagen, är väl medvetna om det."

"The Reds ger sig inte i detta titelrace. Inte än så länge iallafall."

Sam Wallace, Telegraph:

"Det var inte den säkraste segern för Liverpool men de gjorde tillräckligt för att sätta press på Manchester City."

"De hade chanser att göra fler mål och deras £37M-värvning Luis Diaz var kvällens utropstecken även om det ska sägas att West Ham hade sina stunder också."

"Colombianen är fantastisk med bollen, svår att få tag i med tacklingar eller blockeringar, särskilt när han kommer rättvänd mot mål."

This is Anfield:

"Luis Diaz har inte varit här länge vilket naturligtvis gör att han fortfarande är extra intressant att se, men han har också blivit en supporterfavorit tack vare att han helt enkelt är briljant."

"Colombianen var utan tvekan Liverpools farligaste anfallshot under matchen, han missade några chanser men skapa också mycket ytor med sina dribblingar och sin snabbhet."

"Om han fortsätter så här kan han helt klart spela in sig i Klopps föredragna startelva, även när truppen är skadefri."

Simon Stone, BBC:

"I stunder är Liverpools anfall så snabbt och rörligt att det är omöjligt för motståndarnas försvar att hantera det. I Diaz, värvningen från Porto som anslöt i januari, har de hittat en spelare som passar perfekt in i laget."

"Colombianen stod för en fin aktion tidigt i matchen och skapade en chans som blockades av Craig Dawson. Diaz kom nära två gånger om i den andra halvleken också. När han blev utbytt i slutskedet var den stående ovation han möttes av fullt välförtjänt."

Carl Markham, PA:

"Sadio Mané gjorde målet som såg till att Liverpool besegrade West Ham med 1-0 men det var försvararen Trent Alexander-Arnold som var arkitekten bakom segern som minskade avståndet till Manchester City till tre poäng."

"Högerbacken var en nagel i ögat för motståndarna matchen igenom med sina passningar i offensiven, dessutom stod han för en briljant rensning på mållinjen vilket hjälpte laget att hålla nollan för nionde gången på 13 matcher."

"West Hams David Moyes, tidigare tränare i Everton, lämnade Anfield utan seger för 18:e gången, ett Premier League-rekord för en tränare på en och samma arena."

"Att det blev så berodde till stor del på Alexander-Arnold som med sin passning till Manés mål i den 27:e minuten tangerade Steven Gerrards rekord på 16 assist under en och samma säsong samtidigt som han slog sina egna bästa noteringar från 2018/19 och 2019/20."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer