​Rapport: Mané sköt hem segern!

Bild till nyheten ​Rapport: Mané sköt hem segern!
Liverpool och West Ham bjöd på en intensiv och underhållande match på Anfield där Sadio Manés mål i den första halvleken blev avgörande. Jürgen Klopps mannar fortsätter jakten på Manchester City i tabelltoppen och är nu återigen endast tre poäng efter.
SUMMERING:

Liverpool öppnade starkt och var det klart bättre laget i matchinledningen, redan efter en dryg minut fick Mohamed Salah ett friläge efter en längre boll in bakom West Hams backlinje, men hans avslut lämnade mer att önska och Fabianski i gästernas mål kunde rädda.

Matchbilden var sådan att Liverpool dominerade bollinnehavet mot ett lågt stående West Ham vars offensiva ideér handlade om att söka Michael Antonio med längre bollar bakom de rödas backlinje.

Efter en knapp halvtimmes sökande efter en lucka i West Hams försvar hittade Trent Alexander-Arnold just en sådan när han slog in bollen till Sadio Mané som styrde den in i mål bakom Fabianski.

1-0:

I den 37:e minuten var Liverpool otroligt nära att utöka sin ledning när Luis Diaz avlossade ett skott som passerade Fabianski men rensades undan på mållinjen, Alexander-Arnold fick tag på bollen och slog in den på nytt mot Salah som inte fick till något avslut innan en blåklädd rensade bort bollen med en bicicleta.

West Ham fick omedelbart därefter en jättechans till en kvittering när Pablo Fornals kom helt ren mot Alisson: spanjoren chippade över målvakten men en hemrusande Alexander-Arnold hann rensa innan bollen passerade linjen.

En underhållande halvlek där Liverpool var det bättre laget, men där West Ham inte var helt ofarliga när de väl satte fart i sina kontringar, slutade 1-0 till The Reds.

En misslyckad nick från Virgil van Dijk i inledningen av den andra halvleken höll på att leda till en jättechans för Jarrod Bowen som löpte sig loss mot mål, men Andy Robertson såg med en riktigt bra glidtackling till att avvärja faran.

Det var en intensiv kamp ute på planen där bägge lag hade svårt att skapa några chanser av värde, tempot var högt men de klara målchanserna lyste med sin frånvaro. Luis Diaz testade ett skott utifrån efter en dryg timmes spel men skottet gick utanför Fabianskis vänstra stolpe.

I den 70:e minuten borde Manuel Lanzini ha kvitterat när han tog emot ett inlägg från Tomas Soucek i straffområdet, efter att med ett misslyckat skott fintat bort Alexander-Arnold hade argentinaren ett helt fritt skottläge bara någon meter från mål, men skottet blev helt misslyckat och gick högt över.

Med drygt tio minuter kvar fick Mohamed Salah lämna plats åt Diogo Jota.

Det var en ständig kamp mellan de båda lagen och Liverpools 1-0-ledning kändes allt annat än säker då West Ham stundtals hotade med sina snabba omställningar.

I den 90:e minuten valde Jürgen Klopp att byta ut Naby Keita mot James Milner.

Det blev fem minuters övertid men inget av lagen skapade några farliga chanser. Curtis Jones fick hoppa in i matchens absoluta slutskede när Luis Diaz lämnade planen. Jon Moss höjde sedan armarna i luften och blåste av matchen vilket innebar att Liverpool kunde inkassera tre viktiga poäng i den pågående jakten på Manchester City.