På jakt efter 600:e segern

Bild till nyheten På jakt efter 600:e segern
Här hittar du alla kalla fakta inför kvällens fight mot Hammers.

The Reds kan alltså bli den fjärde klubben (efter Man United, Chelsea och Arsenal) att nå 600 segrar i Premier League om de lyckas besegra West Ham ikväll, med avspark kl 18.30.

Liverpool är dessutom bara tre baljor ifrån 2000 Premier League-mål. Bara Man United har gjort fler (2172) sedan 1993.

Om en Liverpoolspelare gör sitt första ligamål ikväll så sätter laget ett nytt klubbrekord med 18 olika målskyttar under en och samma säsong.

När 12 ligamatcher återstår har Liverpool ändå gjort två mål fler (70) än man lyckades med förra säsongen då vi slutade på tredje plats.

Målskillnaden på +50 är bästa snittet efter 26 matcher sedan 1987/88, medan 70 gjorda mål är det bästa sedan 1895/96 och tredje bästa i historien.

Mo Salah är bara ett mål ifrån att nå milstolpen 20 ligamål för fjärde gången under sina fem säsonger i klubben. Han prickade in 19 mål ifjol.

Om Salah hittar nätmaskorna mot West Ham ikväll så tangerar han dessutom John Toshacks klubbrekord med tio fullträffar mot "Hammers".

West Ham och Watford är dessutom Salahs favoritmotståndare – han har gjort nio mål mot bägge.

The Egyptien King snittar ett mål varje 102:e minut i alla turneringar den här säsongen.

Ingen klubb har lyckats vinna båda mötena under Jürgen Klopps tid som manager.

Liverpool har inte släppt in något mål under första halvlek på de senaste 12 matcherna.

Vi har också gjort det första målet i 30 matcher i liga- och cupspel den här säsongen, varav 27 har slutat i segrar och tre med kryss.

The Reds har bara förlorat två av 42 matcher i liga- och cup den här säsongen, varav 31 slutat i segrar och 108 mål. Liverpool är också obesegrat hemma på Anfield.

Största ligasegern mot West Ham kom i april 1984 då Londonklubben krossades med 6-0 på Anfield efter mål av Rush (2), Souness (2), Dalglish och Whelan.

Domare i kvällens match är Jon Moss, som en gång i tiden var James Milners gympalärare på Westbrook Lane Primary School i Leeds! Häromåret delade han dessutom ett rött kort till sin förre elev. Moss äger även skivaffär som heter Vinyl Whistle. 

Avspark är kl 18.30 och matchen sänds på Visat och Viaplay och kommenteras av Anders Bjuhr och Glenn Strömberg.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer