Mané kan offras i konkurrensen

Bild till nyheten Mané kan offras i konkurrensen
Veckans Speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool och engelsk fotboll.

Klopp har aldrig haft en starkare trupp än den han basar över nu, enligt managern själv.

Det ger Liverpool kraftig slagstyrka i den så viktiga ligaavslutningen, samtidigt som det ställer till med en del problem i det långa loppet.

Förre Arsenalstjärnan Ian Wright har uttalat sig om vem han tror kommer att offras.

För bara några veckor sedan rådde konsensus om att Premier Leagues ligarace var dött. Manchester City hade ryckt ifrån så pass mycket att inget av de bakomliggande lagen skulle hinna i kapp.

Men efter en stark period har Liverpool återupplivat kampen om PL-titeln igen.

Om du vill betta på ligaavslutningen är det viktigt att välja rätt spelsajt. Säkerhet och spelutbud är två av de viktigaste faktorerna. I dag finns mängder av spelbolag som erbjuder såväl betting som spel casino, vilket gör att du kan hitta förstklassig underhållning även under matchfria dagar.

Stor konkurrens i anfallet

Varje poäng är alltid viktig, men med endast tolv matcher kvar att spela är känslan att poängen nu ökat ytterligare i vikt. Därav är det positivt för Liverpool att man besitter en både bred och spetsig anfallspool.

Mohammed Salah och Sadio Mané har länge varit ohotade förstaval på kanterna. Nummer 9-rollen, som ofta nyttjats som falsk nia, har lika länge varit vigd åt Roberto Firmino och hans presspel. Undantaget har varit enstaka cupmöten och sena matchskeden då Divock Origi fått vikariera.

När Diogo Jota anslöt till Merseyside visade Liverpool återigen på förmågan att göra spelare till stjärnor.

Och Luis Díaz har på sin korta tid i laget visat prov på en utveckling i samma riktning. Addera Harvey Elliott och Takumi Minamino till ekvationen så blir det allt tydligare att Liverpool inte kommer kunna tillfredsställa samtliga alternativ vad gäller speltid.

Mané kan bli den som lämnar

Arsenal-legendaren Ian Wright har nu gett sin syn på situationen i Liverpools anfall. Wright, som numera jobbar som expert för bland annat BBC och ITV, menar att den nuvarande situationen inte är optimal och antyder att någon av spelarna kommer behöva lämna klubben för att göra frigöra plats.

Enligt Wright är Firminos spelsätt viktigt för Liverpool och det blir svårt att hitta en ersättare som kan fylla hans roll. När den forne Gunners-spelaren ger sin dom om vem som kommer behöva offras riktar han i stället blicken mot Sadio Mané.

Anledningen, menar Wright, är Luis Díaz. Nyförvärvet från Porto har gjort ett starkt avtryck sedan han anslöt till laget. Insatserna har imponerat på Wright så pass mycket att han anser att Díaz kan göra i stort sett samma saker som Mané gör på vänsterkanten, samtidigt som colombianen är fyra år yngre. Anledningen till att Sadio skulle lämna Liverpool är alltså inte svårare än att han spelar på samma position som Luis Díaz, som representerar framtiden.

Förhandling om nytt kontrakt inte påbörjad

Det är inte första gången Manés uttåg är på tapeten. Klubbar som PSG och Real Madrid har uppgetts stå redo med miljardbud för Senegalesens signatur, samtidigt som Daily Mail sedan tidigare rapporterat att han nekat ett nytt kontraktsförslag från Liverpool.

Det nuvarande kontraktet går ut sommaren 2023. Därav finns en risk att Manés avsked kan komma så tidigt som i sommar, om Liverpool vill ha betalt för sin storstjärna. Klubben uppges dock vara mån om att nå en ny överenskommelse med den nu 29-årige vänsteryttern. Men enligt trovärdige silly-journalisten Fabrizio Romano har förhandlingarna om ett nytt kontrakt inte påbörjats ännu.

Liverpool har mycket att stå i vad gäller nya kontrakt. Både Roberto Firmino och Mohammed Salahs avtal löper ut samtidigt som Manés. Romano menar att förhandlingarna med Mohammed Salah står högst i prioritet, och att diskussioner mellan klubben och egyptiern pågår.

Resultatet av Salahs kontraktsförhandling kan bli avgörande för Manés framtid på Anfield.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer