Så kan Klopp formera mittfältet

Bild till nyheten Så kan Klopp formera mittfältet
Jürgen Klopp bekräftade på gårdagens presskonferens att Joel Matip är sjuk och missar dagens match mot West Ham. Dessutom är där ett antal frågetecken på mittfältet, där spelare som Keita, Jones och Thiago, dragit på sig smällar på sistone. Så här tror vi att Klopp mönstrar laget idag.

Glädjande från gårdagens presskonferens var att Klopp flaggade för att Roberto Firmino troligen är tillbaka i träning imorgon, söndag, och kan vara aktuell för spel mot Inter i veckan. Och om inte redan då, så åtminstone till nästa helg. 

Sedan tidigare var Thiago borträknad efter sin smäll på värmningen inför Carabao Cup-finalen i söndags och Klopp bekräftade även att Joel Matip helt missar matchen på grund av sjukdom. 

Curtis Jones lämnade planen redan i halvtid mot Norwich och angående Naby Keita, som inte var i truppen den matchen, så Klopp att läget också är lite osäkert. Klopp konstaterade därmed att läget förändras snabbt och det som såg ut som "7-8 alternativ på mittfältet för bara några dagar sedan nu kanske snarare är 4-5". 

Att döma av speltid tidigare under säsongen kommer Ibrahima Konaté ersätta Joel Matip i backlinjen och med tanke på att Trent, Robertson och van Dijk alla vilade i veckan räknar vi med att de är fit-for-fight ikväll. 

På mittfältet har Klopp, även om Keita och Curtis Jones inte blir spelklara, Fabinho, Henderson, Elliott, Milner och Oxlade-Chamberlain att välja mellan. 

Vid bortamatchen mot West Ham i höstas valde Klopp ett mittfält med Fabinho, Henderson och Oxlade-Chamberlain. Då var visserligen Harvey Elliott borta på grund av skada och för den som minns matchen var det kanske en av de sämre insatserna från vårt mittfält under hela säsongen. Det talar kanske för förändring ikväll?

Offensivt verkar det som att Klopp numera ser Salah, Mané och Luis Diaz som den starkaste trion och med tanke på att Diogo Jota matchades hårdast i veckan talar det mesta för att han börjar på bänken ikväll. 

Trolig startelva enligt skribenten:

Alisson; Trent, Konaté, van Dijk, Robertson; Fabinho, Elliott, Henderson; Salah, Mané, Diaz

Hur tror/tycker du att Liverpool ska starta?
Logga in och kommentera!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer