Matip sjuk – missar West Ham

Bild till nyheten Matip sjuk – missar West Ham
Jürgen Klopp har nyss mött pressen inför morgondagens match mot West Ham och även om skadeläget ser ljust ut konstaterade managern att Joel Matip missar matchen på grund av sjukdom.

På dagens presskonferens pratade Klopp om vikten av att ha "truppstyrka" och även om han ser ljust på skadeläget i laget just nu underströk han ändå att där är en del bortfall som man måste hitta lösningar för i helgen. 

Curtis Jones lämnade matchen mot Norwich i halvtid och enligt Klopp är det en kamp mot klockan om han är redo i helgen. Även Naby Keita nämndes som ett osäkert kort, utan att Klopp gick in på några detaljer. 

Roberto Firmino är sedan tidigare borta – och missar även helgens match – men Klopp hoppades ha anfallaren tillbaka i träning på söndag. Tidigare i veckan konstaterade Klopp också att Thiago troligen missar en dryg vecka till efter skadan han drog på sig inför finalen i Carabao Cup. 

Utöver detta bekräftade Klopp dessvärre också att Joel Matip är sjuk och missar helgens match. Klopp underströk att det inte hade med covid att göra men att det var tillräckligt för att mittbacken inte skulle vara redo för imorgon. 

Troligen kommer Ibrahima Konaté att ersätta i startelvan och bilda mittlås med Virgil van Dijk. Klopp hyllade fransmannens snabba acklimatisering till laget under presskonferensen idag och menade att han redan har ett fantastiskt samarbete med de övriga mittbackarna. 

Några andra skador nämndes inte på dagens presskonferens. 


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer