Klopp om Hammers och sin egen framtid

Bild till nyheten Klopp om Hammers och sin egen framtid
Jürgen Klopp har mött pressen inför lördagens match mot West Ham. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

När presskonferensen börjar kan du se den direkt i spelaren nedan. Efter presskonferensen sammanställer vi såklart allt i textad form också. 

Jürgen Klopp om jakten på Man City:

– Jag måste vara försiktig med vad jag säger med tanke på att ni, några av er, kan vinkla det på väldigt konstigt sätt. 

– Jag gillar det, jag gillar situationen vi befinner oss i. Men jag gillar inte frågorna jag får om det, det antyds att vi redan har vunnit matcher på förhand och så. Jag vill verkligen vinna imorgon, men om vi skulle förlora kommer ni att sitta här och berätta att titelracet är över. Jag kan inte hantera alla de olika scenariorna. Det enda jag gör är att tänka på West Ham, sedan Inter och därefter Brighton.

– Jag kan inte tänka på vad vi kan vinna i slutändan. Vi är inte inne i vår värsta stund, men det finns så många utmaningar som väntar. Jag känner inte att vi är på jakt, jag hoppas bara att vi är redo att möta West Ham imorgon på ett bättre sätt än när vi mötte dem borta.

Om David Moyes och West Ham:

– Det West Ham gör är fantastiskt bra, jag är glad för hans skull, särskilt med tanke på allt som hände efter hans lyckade tid i Everton. Han gör ett bra jobb med West Ham, de är välorganiserade, gör bra värvningar och har ett riktigt starkt lag.

– Mot oss brukar de vara mer defensivt inriktade, men om man låter dem spela fotboll, jag vet inte exakt vilka som kommer att spela, men Rice och Soucek är en högklassig mittfältsduo och framför dem.. Bowen, vilken spelare han blivit. Han var bra redan i Hull, men jag tror inte att så många förväntade sig denna utveckling. Benrahma, Fornals, Antonio är alla fantastiska och jag har säkert glömt någon. De har en bra kombination av teknik och fart.

– Men vi är inte dåliga vi heller, vilket vi måste visa. I bortamatchen mot West Ham var vi inte oss själva, åtminstone inte till 100 procent. Vi måste göra det svårare för laget att göra mål än vad vi gjorde då.

Om vikten av truppbredd:

– Ja, truppbredd är viktigt, självklart. Särskilt när man ska spela i olika turneringar. Men vi har spelare som inte är tillgängliga. Ingen har sagt till mig att Bobby är redo, Thiago är borta, Curtis har lite problem och jag vet inte om han är redo för imorgon. 

– Joel Matip är sjuk, ingen Covid, men han kommer inte vara tillgänglig. 

– Vi spelade en tuff match för några dagar sedan så vi måste se vilka som är redo. Från åtta mittfältare till.. vi vet inte riktigt med Naby, tre, fyra mittfältare på en vecka. Så vi fastnar inte i tanken på en full trupp, man har alla alternativ en dag sedan har man det inte. Vi måste försöka hålla oss så fit som möjligt.

Om det är tufft att ta ut en startelva med så många bra spelare i truppen:

– Nej, att välja lag är inte svårt. Jag har varit med tillräckligt länge för att veta hur jag ska veta hur jag vill att laget ska spela i den kommande matchen och vilka spelare som passar bäst för det. 

– Ett problem var truppen till finalen, ja det var fem byten vilket var bra, fantastiskt, vi måste fortsätta prata om det, hela världen gör det och det hjälper fotbollen. Matchen mot Chelsea var en av de mest intensiva matcherna jag någonsin sett och det pågick i 120 minuter. Det var bara möjligt tack vare att vi hade fem byten. Vi måste prata om det tills det införs (i ligaspelet).

– Men vi fick inte ha fler spelare i truppen, man får bara ett visst antal medaljer och måste beställa fler efteråt.. det finns vissa delar som hade kunnat göra det ännu roligare för vinnaren. Men att välja en startelva kommer aldrig att vara ett problem. Det är jobbigt att säga till spelare att de inte kommer att vara involverade, de förtjänar inte att höra det, så det gillar jag inte.

Om han upplevt någon förändring i truppen sedan titeln:

– Nej, grabbarna är självsäkra men de var det innan också. Men att få spela en final och känna vikten av den, särskilt på Wembley med fantastisk stämning, att få ta del av det är väldigt coolt. Vi vill uppleva det fler gånger. 

– Jag har sagt det många gånger, folk kanske tycker att jag är galen, men vid slutsignalen kändes det inte annorlunda jämfört med Champions League-finalen. Ingen skillnad. Det är coolt. Vi vill känna den känslan oftare. 

Om utmaningen att motivera spelarna inför varje match:

– Det fysiska är tufft, det kan man inte påverka lika mycket, även om jag vill vara återhämtad betyder det inte att jag alltid är det. Det är den största utmaningen. Vi spelade 120 minuter i söndags så vi behövde göra förändringar (mot Norwich), ingen som spelade 120 minuter startade, de flesta var inte med i truppen. Så vi tog oss vidare, nu spelar vi igen tre dagar senare mot ett högklassigt lag. Ur ett fysiskt perspektiv är det tufft.

– När det gäller det mentala har vi fattat ett beslut, vi vill vara så framgångsrika som möjligt, vi vill utnyttja den situationen som klubben gett oss med den här fantastiska gruppen av spelare och duktiga tränare och så vidare. Det vill vi utnyttja och vi måste visa det. Varje klubb kanske har olika identiteter, vår är intensitet. Det måste vi visa varje match, det förväntar vi oss av oss själva. Det innebär inte att man alltid är på topp, men det betyder att man alltid måste försöka nå dit. 

Om Ibrahima Konates utveckling:

– Han är riktigt bra. Han har alla egenskaper man behöver för att vara en bra mittback. Som alltid med unga spelare, särskilt när de är så talangfulla, kan koncentrationen dala lite i vissa lägen eftersom man är så van att kunna lösa situationerna även när man är lite sen i beslutsfattandet och sådant. 

– Han kan bli så mycket bättre, men han är redan riktigt bra, vilket hjälper. Sedan har våra andra mittbackar ett fantastiskt samspel, helt fantastiskt, de lär av varandra och hjälper varandra. 

Om sin framtid:

Klopp fick en fråga om en intervju där han svarade "Jag vet verkligen inte," när han fick en fråga om sin framtid efter det nuvarande kontraktets slut. Journalisten frågade om chansen att träna en trupp av den här exceptionella kvaliteten kan påverka hans beslut om framtiden.

– Inte egentligen, planen är fortfarande densamma. Jag insåg när jag svarade som jag gjorde: "åh Gud.." jag kunde inte ta tillbaka det heller, men jag var bara inte helt inne i situationen, planen är fortfarande densamma, ingenting har förändrats. 

– Om jag beslutar att lämna, eller.. jag kanske får sparken 2023 vem vet, men om jag beslutar att lämna 2024 så har det inte med kvaliteten på truppen att göra. Det handlar varken om en känsla av: "Åh herre Gud, jag måste träna dem" eller "nja det kanske är bättre att sluta än att träna dem." Det är inte så. Allt vi gör är för framtiden på lång sikt, den här klubben måste vara ännu bättre när jag inte är här längre, det är planen. Det är inte så viktigt hur länge jag stannar, det är viktigare vad vi gör fram tills dess (att han lämnar).

– Det finns mycket tid, många titlar att vinna, men problemet är att det finns andra lag som också vill vinna. Tänk om Man City inte fanns, tänk hur många titlar vi hade vunnit då... Men de finns ju, det är inga problem, vi pushar varandra till höga nivåer. Vi sätter inga gränser för oss själva, men det är alltid tufft. 

– Jag tycker inte att det är rätt att säga att vi inte vunnit tillräckligt mycket, men man kan alltid tänka att man kunde vunnit mer här och där, vi har haft lite otur också. Nu har vi vunnit Ligacupen och saknar bara en, FA-cupen, då har vi hela samlingen, men man kan alltid prata så, jag tänker inte så mycket på det. Det är en turnering vi ska försöka att vinna.

Om Roberto Firmino:

– Det ser bra ut, men inte bra nog för helgen. Jag tror att planen är att han ska träna fullt på söndag, då verkar det rimligt att han är redo för tisdag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer