​Milners drömelva: Han är den mest kompletta jag spelat med

Bild till nyheten ​Milners drömelva: Han är den mest kompletta jag spelat med
James Milner har tagit ut vad han anser är den bästa möjliga elva med spelare som han spelat tillsammans med under sin långa karriär.

James Milners karriär tog fart i Leeds redan när han var 16 år gammal. Idag, 20 år senare är han fortfarande aktiv och en viktig kugge i Jürgen Klopps Liverpool.

Totalt har det blivit mer än 800 matcher för den rutinerade engelsmannen som utöver Leeds och The Reds har representerat Newcastle, Aston Villa och Manchester City och har ett prisskåp som innehåller tre Premier League-titlar, två Ligacup-titlar, en FA-cuptitel och en Champions League-titel.

I en intervju med FourFourTwo har 36-åringen tagit ut den "perfekta startelvan" bestående av spelare han haft som lagkamrater under åren.

Milners elva: Alisson; Trent Alexander-Arnold, Jonathan Woodgate, Virgil van Dijk, Ashley Cole; Steven Gerrard, David Silva, Frank Lampard; Roberto Firmino, Alan Shearer, Sergio Agüero.

Han motiverar sina val så här:

Målvakt - Alisson:

– Nigel Martyn i Leeds är den bästa skotträddaren jag spelat med och Joe Hart var briljant i Manchester City. Men Alisson har allt. Att komma till ett nytt land och en ny trupp är inte lätt, men han har gjort oss till ett bättre lag. Han är dock lite för snygg. Vi försöker alla att undvika att fotas bredvid honom!

Högerback - Trent Alexander-Arnold:

– Gary Kelly, Luke Young, Micah Richards, Glen Johnson: de alla är fantastiska högerbackar, men jag tror Trent kommer att bli en fantastisk fotbollsspelare därför går han först. Med det sagt är det han redan uppnått väldigt imponerande.

Mittback - Jonathan Woodgate:

– Woody var exceptionellt bra i Leeds men hade otur med skador, innan det trodde vi alla att han skulle bli en superstjärna. Låt mig säga så här: jag utelämnar både Rio Ferdinand och Vincent Kompany, vilket visar hur högt jag höll honom.

Mittback - Virgil van Dijk:

– Vilken spelare: fantastisk med bollen vid fötterna och dominant. Man blir förvånad varje gång han måste växla upp från tvåans växel. Han har den mörkaste rösten jag någonsin hört, men när man hör den vet man att allting kommer att bli OK.

Vänsterback - Ashley Cole:

– En vänsterback av världsklass. Jag har spelat med honom i England, spelat mot honom och han både anföll och försvarade konstant. Ashley var den mest vältränade spelaren och han gjorde alltid det jobb man kunde förvänta sig av honom.

Mittfältare - David Silva:

– Han slog alltid perfekta passningar och såg saker ingen annan kunde se. Men han älskade också en bra tackling! David kunde avgöra matcher på egen hand med tre assist, men var överlycklig när han vann bollen. "Såg du min tackling?!" sa han efteråt. Han var så rolig.

Mittfältare - Steven Gerrard:

– Den mest kompletta spelaren jag spelat med: vänster fot, höger fot, på nick, skott, försvar. Det är läskigt när man tänker på det, man kunde ha spelat honom på vilken position som helst med lyckat resultat.

Mittfältare - Frank Lampard:

– Antalet mål som Frank gjorde från sin mittfältsposition är det som ger honom en plats i det här laget. Vi skulle hitta ett sätt att få honom och Stevie att fungera ihop! Jag kan säga att Lamps kommer att lyckas som tränare, hans attityd som spelare var alltid perfekt.

Högerforward - Roberto Firmino:

– Han är den mest självgående spelaren jag någonsin spelat med. Han jobbar helt enkelt hårt, ler och gör allt som han blir ombedd att göra. Hans arbete utan boll är något alldeles extra, men hans förmåga med bollen vid fötterna ger honom en plats i mitt lag.

Central anfallare - Alan Shearer:

– Alan levde för att göra mål och var bäst på det. Man kan se hur många fantastiska spelare som spelat efter honom, men han har fortfarande rekordet för antal mål i Premier League.

Vänsterforward - Sergio Agüero:

– Jag minns när bollen kom till Sergio på stopptid mot QPR, när Man City vann ligan 2012. Det var svårt att från min vinkel se hur bra läge han hade, men när man såg hur han drog benet bakåt kände man sig trygg över det faktum att det skulle bli mål. Fantastisk.

Manager - Jürgen Klopp:

– Det är bäst att jag väljer honom annars blir han väl upprörd! Terry Venables gav mig min debut och kommer strax efter på en andraplats. Jürgen är intensiv, men det man ser är vad man får och det är fantastiskt att arbeta tillsammans med honom.

Avbytare: Rio Ferdinand, Sadio Mané, David Beckham.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer