Efter succén: Klopps plan för Kelleher

Bild till nyheten Efter succén: Klopps plan för Kelleher
Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool och engelsk fotboll.
Liverpool säkrade i söndags sin nionde ligacup-titel i en högdramatisk 0–0-match. En av de stora anledningarna bakom segern stavas Caohimín Kelleher.

Efteråt har manager Jürgen Klopp överösts med frågor om den unge målvaktstalangens framtid – och gett ett svar.

Irländaren Kelleher kom till Liverpools akademi 2015 från Ringmahon Rangers och har sedan dess stått för en stark utveckling, som kulminerade i söndagens Carabao Cup-final. Efter att ha hållit nollan i en chansrik match och stänkt upp sin straff högt i det vänstra hörnet fick 23-åringen fint beröm av Klopp, som kallade Kelleher "världens bästa andremålvakt".

I samma utläggning konstaterar tränaren att Alisson Becker är världens bästa målvakt. Trots Kellehers succé råder därav ingen tvekan om att det blir Becker som vaktar målet i den ligaavslutning som stundar. Om du vill spela på matcherna, för att höja dramatiken ytterligare, kan du vända dig till ett svenskt casino i jakt på de bästa oddsen och den mest trygga spelupplevelsen.

Hur påverkas Kellehers utveckling?

Sedan Alisson Becker anlände till Liverpool år 2018, och ersatte kraftigt kritiserade Loris Karius, har det inte funnits några frågetecken kring vem som är förstavalet att stå mellan stolparna.

Frågan är nu hur länge Kelleher nöjer sig med att till stora delar nöta bänk och hur bra det är för hans utveckling. Dessa frågor intensifieras då irländaren, i och med sina fina prestationer, troligtvis lockat till sig intresse från många andra klubbar. På en presskonferens efter ligacupsegern gav Klopp svar på en del av spekulationerna.

Inte aktuellt med utlån

Trots att Kellehers värdekurva stigit kraftig är Klopp tydlig med att det inte finns några planer på att sälja målvakten. Inte heller ett lån är aktuellt enligt tränaren. Motiveringen lyder att laget behöver en stark andramålvakt för att fortsätta kunna vinna titlar.

Samtidigt är Klopp medveten om att Kelleher kanske inte nöjer sig med att vara andravalet i alltför lång tid framöver och att det kan komma en tidpunkt då målvakten måste lånas ut. Men om den punkten är nästa år eller året efter det låter tränaren vara osagt.

– Vi måste bedöma den situationen. Adrián är fortfarande här och gör ett fantastiskt jobb. Vi får se, säger Klopp och påpekar samtidigt att även Marcelo Pitaluga, som är ”på god väg framåt”, vägs in i ekvationen.

Finns en långsiktig plan

Klopp konstaterar att Kelleher har ett långtidskontrakt (30 juni 2026) och att det finns en minst lika långsiktig plan för målvakten, men att man samtidigt vill hjälpa honom att bli den bästa versionen av sig själv.

– Det är vad vi gjort så här långt och det är vad vi kommer fortsätta göra också, säger Klopp.

Kelleher själv uttrycker att Liverpool har varit – och är – en bra plats för hans utveckling. Efter att ha hjälpt laget till cuptiteln riktade irländaren beröm till målvaktstränare John Achterberg.

–  Han har alltid sett min potential och alltid hjälpt mig. Jag har mycket att tacka honom och de andra målvaktstränarna för, säger 23-åringen efter att ha skrivit in sig i Liverpoolhistorien på riktigt.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer