​Rapport: Vidare till kvartsfinal!

Bild till nyheten ​Rapport: Vidare till kvartsfinal!
Liverpool var spelmässigt överlägsna i stora delar av hemmamatchen mot Norwich och kunde ha vunnit med betydligt större siffror än 2-1.

Liverpool tog som förväntat snabbt tag i taktpinnen och dominerade bollinnehavet i matchinledningen. I den nionde minuten kom Curtis Jones mycket nära att göra matchens första mål men hans skott utifrån tog i ribban.

En kvart in i matchen kom Norwich till sin första farliga målchanser efter en snabb kontring som resulterade i en chans för Teemu Pukki vars avslut dock passerade en bit utanför vänsterstolpen.

I den 27:e minuten fick Liverpool hål på gästerna. Kostas Tsimikas fick bollen på vänsterkanten och chippade in den till Divock Origi i straffområdet, belgaren tog ned bollen och spelade vidare till Takumi Minamino som avslutade distinkt i mål.

1-0:

Liverpools dominans fortsatte efter målet och i den 39:e minuten gjorde Minamino sitt andra mål för matchen och utökade de rödas ledning. Tsimikas hörna skarvades bort mot den bortre delen av straffområdet där Minamino tog ned bollen och dunkade upp den i det första krysset!

2-0:

Norwich hade inte mycket att säga till om under avslutningen av halvleken och de båda lagen vandrade ut till pausvila med ställningen 2-0.

Inför den andra halvleken valde Jürgen Klopp att byta in Harvey Elliott mot Curtis Jones.

Alex Oxlade-Chamberlain kom nära att utöka Liverpools ledning ytterligare fem minuter efter paus med ett avslut utanför straffområdet som passerade väldigt tätt utanför stolpen.

Efter en timmes spel fick Jordan Henderson lämna plats för Tyler Morton.

Det hände inte mycket i matchen då Liverpool höll bollen inom laget och lät Norwich löpa efter den, men med en knapp kvart kvar att spela stack de gulgröna upp och reducerade genom Lukas Rupp som drog till med ett distinkt distansskott till 2-1.

2-1:

Med sex minuter kvar av matchen gjorde Klopp ett dubbelbyte där Sadio Mané och Luis Diaz ersatte Jota och Origi. Direkt efter bytet tvingades Alisson till en fin räddning för att hålla sitt lag kvar i ledningen.

Diaz hotade direkt med ett skruvat skott mot bortre efter en fin skottfint, men bollen gick tätt utanför den högra stolpen.

Liverpool hade full kontroll på tillställningen ända in i slutet och kunde tillslut ta hem en mycket säker seger. Nu är de vidare till kvartsfinal i FA-cupen för första gången sedan Jürgen Klopp tog över som manager.

Lottningen sker i morgon kväll, torsdag.